Gazdaság

Országos Felnőttképzési Civil Hálózat épül

Országos Felnőttképzési Civil Hálózat épül

2009. június 25., csütörtök
Országos Felnőttképzési Civil Hálózat épül

Hatékony fellépés, erős érdekképviselet

Egy jövőbeni együttműködés reményében a Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Szövetség (KIFE), valamint a Magyar Népfőiskolai Társaság (MNT) a városban és a megyében működő civil szervezetek, alapítványok összefogását sürgeti, hogy vegyenek részt a Felnőttképzési Civil Hálózat hatékony civil partnerség és szakmai érdekképviselet című közös programjukban.

A program célja, hogy a civil szervezetek képviselői felkészüljenek az érdekérvényesítésre, ismerjenek meg hatékony módszereket érdekeik képviseletére. Arra ösztönöz mindenkit, hogy fejlessze, szélesítse a felnőttek egész életen át tartó tanulási, képzési lehetőségeit. Támogatja a tanulás minden formáját, mely elősegíti a személyiség fejlődését, a társadalmi kohéziót és esélyegyenlőséget, az állampolgári készségek fejlesztését, az egyén foglalkoztathatóságát, a közösségek boldogulását, a nemzeti, európai keresztény értékek érvényre juttatását. Az együttműködés keretében a program segítséget nyújt a felnőttképzési munkához, hozzájárul a tudásalapú társadalom létrehozásához. A kétéves (2009/2010) projekt eredményeként 4 régió 12 megyéjében koordinátorok fogják össze a civil szervezeti munkát. Megyénkben Gulyás Péter, a Világi Apostolok Közösségének elnöke vállalta ezen teendőket, ő tartja majd a kapcsolatot a civilekkel, és a mai fórumot is ő hívta össze. A megbeszélésre 16 civil szervezet és alapítvány képviselője és vezetője jelent meg, mutatkozott be, miközben közel ugyanennyien jelezték csatlakozási szándékukat. Hogy miért jó ez a program a tagoknak? Mert ha felnőttképzéssel is foglakoznak, akkor egy 12 megyére kiterjedő, 240 szervezetet magába foglaló, vélhetően erős érdekképviseleti és szakmai hálózat tagjává válhatnak. A megválasztott megyei képviselő a helyi civilek elvárásait, érdekei képviseli és tolmácsolja az országos érdekképviseleti testületben. Végül a hálózat tagjaként mindenkinek jelentősen bővül a kapcsolatrendszere, konkrét jogi, szakértői, tanácsadói segítségre számíthatnak. A fórumon hárman indultak a megyei területi képviselői címért. Titkos szavazással Szászi Balázst, a Családért és Munkáért Keresztény Alapítvány képviselőjét választották meg 9 szavazattal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.