Megválasztották a Legfelsőbb Bíróság elnökét

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

309 igen szavazattal az Országgyűlés hétfőn megválasztotta a Legfelsőbb Bíróság elnökének Baka Andrást. Sólyom László jelöltje korábban két alkalommal sem kapta meg a honatyák kétharmados támogatását – írja cikkében az mno.hu.

A szavazólapot felvevő 369 képviselőből 367 szavazott. 345 érvényes szavazatot adtak le, ebből 309 volt az igen és 36 a nem szavazat. A szavazatszámlálók 22 érvénytelen szavazatot találtak.
Legutóbb június 15-én, hétfőn szavazott az Országgyűlés Sólyom László jelöltjéről. Akkor Baka András 184 igen és 108 nem szavazatot kapott. A 346 leadott szavazatból 54 érvénytelen volt.

Baka András 1991–2007 között a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságának tagja volt. 2008. május 26-án éppen arra hivatkozva utasította el a kormánypárti többség, hogy nincs hazai bírósági gyakorlata. A szavazás eredményének kihirdetése után Baka András letette ünnepélyes esküjét a Parlamentben.

Előző sztori

Négy autót loptak egy autókereskedésből

Következő sztori

Agrár világfórum a globális kihívások lokális válaszairól