Közélet

Lezsák: Ítéletet mondhatunk az MSZP-ről és az SZDSZ-ről

Lezsák: Ítéletet mondhatunk az MSZP-ről és az SZDSZ-ről

2009. június 3., szerda
Lezsák: Ítéletet mondhatunk az MSZP-ről és az SZDSZ-ről
lezsakzakarsajtaj

A vasárnapi európai parlamenti választás belpolitikai megmérettetésnek is számít, a tét tehát nemcsak az, kik képviselhetik az országot az Európai Unióban a következő időkben. A választók június 7-én ítéletet mondhatnak az MSZP-s és SZDSZ-es kormány, politikusok, városvezetők gyatra teljesítményéről is - mondta szerdai szegedi sajtótájékoztatón Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

Lezsák Sándor

a Nemzeti Fórum Egyesület Trianon után, nemzetegyesítés előtt című rendezvénye kapcsán látogatott el a csongrádi megyeszékhelyre. A KDNP-székházban tartott sajtótájékoztatón

Zakar Péter

, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum Egyesület megyei elnöke úgy fogalmazott: a Nemzeti Fórum a jelenlegi súlyos válságban azok mellett a hagyományos értékek mellett áll ki, melyek a reménybe vetett hitünket megerősíthetik. Ezek között az erős és szilárd iskolarendszert, az erős és szilárd államot, valamint a kereszténységet említette. Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke azt mondta: sorsdöntő nap lesz a vasárnapi az ország és a nemzet életében. Az EP-választás ugyanis nemcsak arról szól, kik képviselhetik majd a magyar érdekeket a következő öt évben az unióban, hanem komoly belpolitikai megmérettetésnek is tekinthetjük. A voksolás eredménye üzenet is lesz az embereknek, hogy akár egy előrehozott választásnak, akár a jövő évi országgyűlési választásnak olyan eredménye lesz, mint az uniósnak. Igazán hatékony érdekképviselet akkor képzelhető el az Európai Unióban - fejtegette -, ha az EP-munka szinkronban lesz a kormányzati programmal, ezért is lesz majd fontos a soron következő országgyűlési választás. Az Országgyűlés alelnöke szerint az MSZP 2006 tavaszán az országot megtévesztve került kormányra, majd miután ősszel a Fidesz és szövetségesei győzedelmeskedtek az önkormányzati választáson, kettős hatalom alakult ki. A jobboldali települési és megyei önkormányzatok nehéz helyzetük ellenére is rendkívüli teljesítményt nyújtottak. A mostani EP-választást így Lezsák Sándor egyfajta népszavazásnak tartja, amelyben a magyarok ítéletet mondhatnak az MSZP és az SZDSZ országos, illetve helyi politikájáról is. Érzékelni mindenhol, hogy a szocialista polgármesterek próbálnak visszahúzódni, és olyan jelzéseket adni, hogy nem értenek egyet a Bajnai-kormány válságkezelő módszerével, s ezzel megpróbálnak kisiklani a felelősség alól - hívta fel a figyelmet, hozzátéve: a választók az elmúlt húsz évben már sokat tanultak, és jól látják a valóságot.

Orbán Viktornak

az EP-választásról az utóbbi napokban tett kijelentéseivel, illetve az azokra érkező szlovák válaszreakciókkal kapcsolatban elmondta: együttélésre van ítélve a Kárpát-medence, mely csak együtt tud felemelkedni magyarokkal és nem magyarokkal. A Fidesz és szövetségesei erős államot és erős Európát képzelnek el. Az ország megerősödésének pedig alapfeltétele az európai jelenlét megerősödése, így természetesek a korábbi miniszterelnök mondatai, s az is, hogy egy népben-nemzetben gondolkodó politikus szemügyre veszi a nemzetrészek képviselőinek lehetőségeit az Európai Parlamentben. „Egy dolog tény: amikor Dunaszerdahelyen gumibotokkal verték a magyarokat, engem is vertek. Amikor a Magyar Köztársaság elnökét a határon megalázták, engem is megaláztak" - emelte ki az Országgyűlés alelnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.