Labdarúgás: Utolsó helyre lökte a Szentest a SZVSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zsinórban a harmadik hétvégén lett három ponttal gazdagabb a SZVSE-Gyálarét gárdája a labdarúgó megyei I. osztályban. Hegyesi Zsolték a Szentes elleni győzelmükkel megerősítették helyüket a középmezőnyben.

Az Ásotthalom elleni 3-2-es bravúrgyőzelmet követően szusszanhattak egyet a szegedi vasutasok, mivel az elmúlt hétvégén az Újszentiván visszalépése miatt szabadnaposak voltak a bajnokságban. Az újabb három ponttal a tarsolyukban azonban bizakodva várhatták vasárnap a Szentesi Kinizsit, melynek égetően szüksége lett volna egy jó eredményre, hiszen a 14. helyről kezdte meg a 28. fordulót, úgy, hogy már csak a Mindszentet előzte meg. Nos, a mindszentiek szombati, Kiskundorozsma elleni sikerével a Kinizsi visszacsúszott az utolsó helyre, s ezen egyelőre nem is tudtak változtatni a Kurca-partiak, hiszen sima, 3-0-s vereséget szenvedtek a minden csapatrészében jobb SZVSE-Gyálarét otthonában.

Virág István büntetőből szerzett vezetést a hazaiaknak az első félidő közepén, Szigeti Tamás pedig nem sokkal később megduplázta az előnyt. Továbbra is támadásban maradt a házigazda, jóval több helyzetet dolgozott ki, mint ellenfele, ám értékesíteni már csak egy lehetőséget sikerült Sahin-Tóth Dezső és Kozma Zoltán tanítványainak: a 67. percben Simon István zörgette meg a Mindszent hálóját. A kulturáltan, taktikusan, gólratörően játszó SZVSE-Gyálarét teljesen megérdemelten aratott újabb győzelmet a bajnokságban. Mindez azt jelenti, hogy Udvari Tamásék 35 ponttal a 9. helyen tanyáznak két fordulóval a vége előtt. A következő játéknapon, vasárnap 17 órakor a 7. Kiskundorozsma (40) otthonában lépnek pályára a vasutasok.

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában: SZVSE-Gyálarét – Szentesi Kinizsi 3-0 (2-0). Gyálarét, 250 néző. Vezette: Török.

SZVSE-Gyálarét: Udvari – Boros (Szőri), István (Vígh), Ágoston, Magyar (Vér), Rabi, Simon, Hegyesi Zs., Virág, Szigeti, Szabados. Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán.
Szentes: Szabó D. – Boldizsár, Bordács (Tóth L.), Debreczeni, Polyák, Tóth Gy., Gránicz, Páger, Lekrinszki, Mihály (Pengő), Stráma. Edző: Bozóki Zoltán.
Gólszerzők: Virág (11-es, 23. perc), Szigeti (26. perc), Simon (67. perc).

Sahin-Tóth Dezső: „Szimpatikus, kellemes ellenfél volt a Szentes, csapatunk pedig ráérezett a lehetőségre, s nagyszerű játékkal szolgálta ki közönségét. Igazán jó napot fogtunk ki: pontosan védekeztünk, ha kellett, keményen ütköztünk, egyre-másra vezettük a szebbnél szebb támadásokat, felszabadultan futballoztunk – talán a helyzetkihasználásunk lehetett volna még jobb… Bízom benne, hogy jövőre megszűnik az a kétarcúság, ami ebben a szezonban jellemezte az együttest, mert arra a teljesítményre bátran építkezhetünk tovább, amit az utóbbi néhány hétben láttunk a srácoktól.”

Előző sztori

Szerda: Kezdődik a 80. Ünnepi Könyvhét

Következő sztori

Páva Zsolt: Sikerünk Szegeden is megismételhető