Sport

Közelebb került a feljutáshoz az FK Szeged

Közelebb került a feljutáshoz az FK Szeged

2009. június 8., hétfő
Közelebb került a feljutáshoz az FK Szeged

Sorrendben hatodik győzelmét szerezte meg az FK Szeged csapata, de ami még ennél is fontosabb, Kübekházán botlott a Szatymaz – a megyei másodosztályú helyért küzdő rivális csapat –, így az utolsó forduló rendkívüli izgalmakat ígér: mindössze egy pont a különbség a két gárda között, így a bajnokság végéig nyitott marad a feljutó hely kérdése. Az Algyő II. már korábban bebiztosította a megye III-as aranyérmet.

Vasárnapi, Domaszék elleni győzelmével az FK – amennyiben nem számítjuk a zöld asztalnál elveszített Szatymaz elleni mérkőzést – hazai pályán veretlen maradt, mérlege igencsak imponáló: 10 győzelem mellett mindössze két meccset adtak ikszre a kék-feketék. A csapat hazai gólkülönbsége is lenyűgöző: a 12 mérkőzésen 49 rúgott és 11 kapott gól. Magáról a mérkőzésről: végig a Szeged akarata érvényesült, de a domaszéki csapat az első félidőben meg tudta nehezíteni az enervált hazaiak dolgát, sőt Brunczvik kapusnak 0-0-s állásnál ziccert kellett hárítania. A félidő derekán aztán jött a menetrendszerű Ács-gól, ismételten szabadrúgásból. A szünetben alapos fejmosásban részesítette a csapatot

Hüvös

mester, valamint

Halásszal

frissített a középpályán, ami mint kiderült, nagyszerű húzásnak bizonyult: két asszisztot is jegyzett a remek napot kifogó „Hal”. Először egy

Holecskával

való kényszerítő után tekerte mesterien

Ács

fejére a labdát, aki nem hibázott (2-0), majd egy, a védelem mögé löbbölt labdával ugratta ki a gólvágó „Sándor cárt”, aki ismételten eredményes volt, 3-0. Újabb klasszikus mesterhármas! A mérkőzés utolsó húsz percében hatalmas felhőszakadás érkezett, némi villámlással fűszerezve, de szerencsére végigment a találkozó, az eredmény pedig már nem változott. Az utolsó fordulóban a bajnok Algyő II.-höz látogat az FK, míg a Szatymaz (mely vasárnap 1-1-et játszott Kübekházán) az IKV Alsóvárost fogadja. Amennyiben a Szatymaz pontot veszít hazai pályán, és az FK győzni tud Algyőn, az FK végez feljutó helyen, hiszen jelenleg egy pont választja el egymástól a második és a harmadik helyezettet. „A csapat eljutott arra szintre, hogy a gyengébb képességűbb ellenféllel szemben alulmotiváltak a játékosok, nem játszanak akkora szívvel és kedvvel, amihez persze párosul egy állandó csalódottságérzés is, hiszen hiba nyerük fordulóról fordulóra, a feljutás szempontjából a riválisunk, a Szatymaz eredményeitől függünk – értékelte a mérkőzést s az FK lelkiállapotát Hüvös Gábor, a gárda trénere. „Az utolsó fordulóra a legerősebb összeállítással lépünk pályára, és biztos, hogy nyerni fogunk, a kérdés csak az, mit játszik majd a Szatymaz...” – tette hozzá. A SZEGEDma.hu természetesen beszámol majd a fejleményekről.

A labdarúgó megyei III. osztály 25. fordulójában:

FK 1899 Szeged – Domaszék SK 3-0 (1-0).

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 100 néző. Vezette: Kucsora, Kiss.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Burzon (Becsei 70'), Havas, Meszes, Fodor I. (Fodor L. 70'), Joszt, Kránicz (Keresztúri 78'), Hulánszky (Halász 46'), Ács, Holecska (Vozár 64'), Túróczi.Vezetőedző: Hüvös Gábor.

Domaszék:

Baranyás – Vőneki (Tari 46'), Kiss, Talna, Fehér, Sipka (Szabó 70'), Dönczi, Ábrahám, Börcsök, Fodor Zs., Püspöki (Csehó 70'). Vezetőedző: Klöte János.

Gólszerző:

Ács 3 (28', 58' és 67').

Sárga lap:

Holecska (22'), Havas (40') és Vőneki (41').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.