Írjon nekünk

Sport

Közelebb került a feljutáshoz az FK Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Sorrendben hatodik győzelmét szerezte meg az FK Szeged csapata, de ami még ennél is fontosabb, Kübekházán botlott a Szatymaz – a megyei másodosztályú helyért küzdő rivális csapat –, így az utolsó forduló rendkívüli izgalmakat ígér: mindössze egy pont a különbség a két gárda között, így a bajnokság végéig nyitott marad a feljutó hely kérdése. Az Algyő II. már korábban bebiztosította a megye III-as aranyérmet.

Vasárnapi, Domaszék elleni győzelmével az FK – amennyiben nem számítjuk a zöld asztalnál elveszített Szatymaz elleni mérkőzést – hazai pályán veretlen maradt, mérlege igencsak imponáló: 10 győzelem mellett mindössze két meccset adtak ikszre a kék-feketék. A csapat hazai gólkülönbsége is lenyűgöző: a 12 mérkőzésen 49 rúgott és 11 kapott gól.

Magáról a mérkőzésről: végig a Szeged akarata érvényesült, de a domaszéki csapat az első félidőben meg tudta nehezíteni az enervált hazaiak dolgát, sőt Brunczvik kapusnak 0-0-s állásnál ziccert kellett hárítania. A félidő derekán aztán jött a menetrendszerű Ács-gól, ismételten szabadrúgásból. A szünetben alapos fejmosásban részesítette a csapatot Hüvös mester, valamint Halásszal frissített a középpályán, ami mint kiderült, nagyszerű húzásnak bizonyult: két asszisztot is jegyzett a remek napot kifogó „Hal”. Először egy Holecskával való kényszerítő után tekerte mesterien Ács fejére a labdát, aki nem hibázott (2-0), majd egy, a védelem mögé löbbölt labdával ugratta ki a gólvágó „Sándor cárt”, aki ismételten eredményes volt, 3-0. Újabb klasszikus mesterhármas! A mérkőzés utolsó húsz percében hatalmas felhőszakadás érkezett, némi villámlással fűszerezve, de szerencsére végigment a találkozó, az eredmény pedig már nem változott.

Az utolsó fordulóban a bajnok Algyő II.-höz látogat az FK, míg a Szatymaz (mely vasárnap 1-1-et játszott Kübekházán) az IKV Alsóvárost fogadja. Amennyiben a Szatymaz pontot veszít hazai pályán, és az FK győzni tud Algyőn, az FK végez feljutó helyen, hiszen jelenleg egy pont választja el egymástól a második és a harmadik helyezettet.

„A csapat eljutott arra szintre, hogy a gyengébb képességűbb ellenféllel szemben alulmotiváltak a játékosok, nem játszanak akkora szívvel és kedvvel, amihez persze párosul egy állandó csalódottságérzés is, hiszen hiba nyerük fordulóról fordulóra, a feljutás szempontjából a riválisunk, a Szatymaz eredményeitől függünk – értékelte a mérkőzést s az FK lelkiállapotát Hüvös Gábor, a gárda trénere. „Az utolsó fordulóra a legerősebb összeállítással lépünk pályára, és biztos, hogy nyerni fogunk, a kérdés csak az, mit játszik majd a Szatymaz…” – tette hozzá.

A SZEGEDma.hu természetesen beszámol majd a fejleményekről.

A labdarúgó megyei III. osztály 25. fordulójában: FK 1899 Szeged – Domaszék SK 3-0 (1-0). Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 100 néző. Vezette: Kucsora, Kiss.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Burzon (Becsei 70′), Havas, Meszes, Fodor I. (Fodor L. 70′), Joszt, Kránicz (Keresztúri 78′), Hulánszky (Halász 46′), Ács, Holecska (Vozár 64′), Túróczi.Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Domaszék: Baranyás – Vőneki (Tari 46′), Kiss, Talna, Fehér, Sipka (Szabó 70′), Dönczi, Ábrahám, Börcsök, Fodor Zs., Püspöki (Csehó 70′). Vezetőedző: Klöte János.
Gólszerző: Ács 3 (28′, 58′ és 67′).
Sárga lap: Holecska (22′), Havas (40′) és Vőneki (41′).

Sport

Szeptemberre halasztották a szegedi kajak-kenu-vb-t

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Eredetileg július 10-től 12-ig tartott volna.

Tovább olvasom

Sport

Látványos drónfelvétel készült az Etelka sori uszodaépítésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Madártávlatból győződhetünk meg arról, hogy egyre látványosabban körvonalazódik az új fedett uszoda.

Tovább olvasom

Hírzóna

Otthoni tornával bővült az M5 csatorna oktatási sávja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mozgásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Tovább olvasom

Aktuál