Felvidék: 2, Erdély: 3 magyar EP-képviselő

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 22 hazai képviselőn kívül további 5 magyar lesz ott Brüsszelben: a Felvidékről 2, Erdélyből pedig 3 magyar politikus került az Európai Parlamentbe (EP).

mkp-logoA Magyar Koalíció Pártja a 13 szlovákiai mandátumból kettőt szerzett meg. Az MKP eddigi európai parlamenti képviselője, Bauer Edit mellett Mészáros Alajos jutott ki Brüsszelbe. A párt 93750 szavazattal és 11,33%-kal a harmadik legerősebb politikai erőként szerepelt a szlovákiai EP-választásokon.

Sikeres volt a Magyar Összefogás

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács „Magyar Összefogás” nevű közös listája a szavazatok 9,1 százalékát szerezte meg, amivel három képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe.

emnt_rmdsz-logo1

Így a lista első három helyén álló Tőkés László, Winkler Gyula és Sógor Csaba is megőrizhette brüsszeli helyét, ami azért is biztató eredmény, mert Románia idén már kettővel kevesebb képviselőt küldhet az EP-be.

Előző sztori

Közelebb került a feljutáshoz az FK Szeged

Következő sztori

Kedd: Mentés Másként az IH-ban