Drágul a szemétszállítás országszerte

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július közepétől 135 kistérségi hulladéklerakót kell bezárni, mivel ezek nem felelnek meg az uniós előírásoknak – értesült a Magyar Nemzet. Mivel nem készültek el a modern lerakók, az országban több száz település kényszerül jóval drágábban távolabbi telepekre szállítani a szemetet.

A 212 hazai hulladéklerakó közül 135 nem működhet tovább július 15. után, mivel mindössze 77 telep felel meg az uniós előírásoknak.
A környezetvédelmi minisztérium hulladékgazdálkodással foglalkozó főosztályának vezetője elmondta, nem készültek el időben azok a modern lerakók, amelyek az uniós normák szerint elavult depókat kiváltanák. Ezek közül van, amelyet a közeljövőben átadnak, de némelyik csak terv-szinten létezik – fogalmazott Farkas Hilda.
A probléma miatt több száz településnek kell 50-70 kilométerrel távolabb szállíttatnia a szemetét, ami egyértelműen a szemétdíjak emelését jelenti.

Előző sztori

Bontják már a szegedi kenderfonót!

Következő sztori

Gázcégek zavaros eladásai a bíróságon