Közélet

Baróti Lajos unokája átvette a díszpolgári címet

Baróti Lajos unokája átvette a díszpolgári címet

2009. június 25., csütörtök
Baróti Lajos unokája átvette a díszpolgári címet
nogradi_nemes

Bensőséges ünnepség keretében tegnap a fővárosban átvette A szegedi labdarúgás díszpolgára címmel járó trófeát Baróti Lajos egykori kiváló szövetségi kapitány unokája. Az elismerést a szegedi labdarúgás 110. születésnapja alkalmából posztumusz ítélték oda a legendás mesteredzőnek.

Portálunk, a SZEGEDma.hu az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalommal közösen szervezett ünnepségen köszöntötte május 22-én a szegedi futballt. Hagyományteremtő szándékkal első alkalommal ítéltük oda a szegedi labdarúgás kitüntetéseit is. „A szegedi labdarúgás díszpolgára" kitüntetést akkor

Nemes István

kapta meg

Nógrádi Tibortól

, a szurkolói mozgalom vezetőjétől. Ugyanebben az elismerésben részesült

Mészáros Károly,

valamint posztumusz

Baróti Lajos

mesteredző. Lajos bácsi unokája sajnos hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a nagyszabású rendezvényen, kérésére Nemes István vette át nevében a díjat. A díszes trófeát szerdán a fővárosban adta át Nemes István és Nógrádi Tibor Baróti Lajos unokájának,

Váczi Jánosnak

, a XII. kerület, Hegyvidék Önkormányzata kabinetfőnökének. A rövid, bensőséges ünnepség során megelevenedett az egykori kiváló mester alakja, aki még 90. születésnapját is egészségben érte meg, s még akkor is örömmel és szeretettel mesélt szegedi éveiről, élményeiről. A látogatás során természetesen a szegedi labdarúgás sorsa is szóba került. Váczi János sajnálatát fejezte ki a csongrádi megyeszékhelyen a futballt körülvevő állapotok miatt, s megígérte, ami tőle telik, azt megteszi azért, hogy kisegítse a mély válságból a szegedi focit. Reményét fejezte ki továbbá, hogy amikor legközelebb - talán éppen Szegeden - az itteni játékosokkal és szurkolókkal találkozik, már a városhoz méltó, szebb jövőről tudnak beszélgetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.