Sport

SZVSE: Nem a vereség, az eljárás fáj igazán

SZVSE: Nem a vereség, az eljárás fáj igazán

2009. május 11., hétfő
SZVSE: Nem a vereség, az eljárás fáj igazán

A labdarúgó megyei I. osztály hétvégi fordulójában Tápén szenvedett egygólos vereséget a SZVSE-Gyálarét. A szegedi vasutasok azonban nem is annyira a sok kihagyott helyzet és az eltékozolt pont(ok) miatt mérgesek: a CSLSZ néhány döntése borzolja a kedélyeket az egyesületnél.

Tápéra látogatott vasárnap a SZVSE-Gyálarét felnőttcsapata. A középházi rangadót a hazaiak 25, a vendégek 26 ponttal várták, így a vasutasok számára az lehetett a tét, hogy lerázzák egyik üldözőjüket. Ahogy

vasárnapi labdarúgó-összeállításunkból

már kiderült, nem jártak sikerrel

Sahin-Tóth Dezső

és

Kozma Zoltán

legényei, hiszen bár rengeteg százszázalékos ziccert dolgoztak ki, ezeket ismét csak kihasználatlanul hagyták, a találkozó vége előtt tíz perccel pedig a Tápé megszerezte a győztes találatot. A SZVSE-Gyálarét így egy pozíciót rontva jelenleg a 11. helyen tanyázik. A következő feladat nem ígérkezik könnyűnek, hiszen az Ásotthalom gárdáját fogadják Hegyesiék Gyálaréten. A meccsre vasárnap 17 órai kezdettel kerül majd sor. Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a SZVSE háza táján a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség néhány különös döntése borzolja a kedélyeket. Ezekről Kozma Zoltán beszélt a SZEGEDma.hu-nak. Elmondta: nehezményezik egyik játékosuk,

Mangó Ferenc

eltiltásának körülményeit. Mangót még április közepén a szőregi kupameccsen állították ki, majd fegyelmi tárgyalás nélkül május 15-éig tiltották el – ráadásul nemcsak a kupatalálkozóktól, ahogy az szokás szerint történik, hanem valamennyi mérkőzéstől. A később megtartott tárgyaláson május 8-ára változtatták az ítéletet. További furcsaság, hogy míg a jegyzőkönyvben nem szerepelt ütés, a fegyelmin már ezzel „vádolták” a sportolót. Az ügynek azonban még nem volt vége!

Talpai János

, a CSLSZ elnöke fellebbezett az enyhítés ellen, s a SZVSE-t múlt pénteken, május 8-án faxot kapott arról, hogy Mangó nem játszhat a Tápé ellen, hiszen visszaállították az eredeti, május 15-éig szóló eltiltást... Nem csak ezt a hercehurcát viseli nehezen a csapat – folytatta Kozma Zoltán –, hanem amiatt is dühösek, jobban mondva csalódottak, ahogyan a magyar kupától búcsúzniuk kellett. Bejutottak a legjobb hét közé a megyei selejtezőjében, azaz egy lépésre kerültek a főtábláról, ám ekkor a CSLSZ bekapcsolta a küzdelmekbe az NB II-es Makót, melynek szerintük alanyi jogon jár a főtáblás hely. A SZVSE ráadásul meg is kapta a Maros-partiakat, akik elbúcsúztatták a további küzdelmektől a fiatal, lelkes alakulatot. Kozma szerint az állva maradt hét együttesnek kellett volna eldöntenie a három továbbjutó hely sorsát, érthetetlen, hogy miért kellett most az NB II-es gárda ellen mérkőzniük...

A labdarúgó megyei I. osztály 25. fordulójában: Tápé – SZVSE-Gyálarét 1-0 (0-0).

Tápé, 100 néző. Vezette: Juhász.

Tápé:

Kispéter – Farsang, Kiss, Kecskés, Gerecz, Horváth, Gyányi (Molnár), Szűcs, Takács, Simon, Kurucsai (Hágelmann). Edző: Takács Zoltán.

SZVSE:

Udvari – Hegyesi Á., István, Ágoston, Rabi, Hegyesi Zs., Zsikó, Kenderesi (Vígh), Szigeti (Boros), Bogdán, Simon. Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán.

Gólszerző:

Simon (80. perc). Sahin-Tóth Dezső:

„Igyekeztünk támadólag fellépni, már az első félidőben négy gólt rúghattunk volna, ám továbbra is hadilábon állunk a lehetőségek értékesítésével. A második félidő nagy részében is a mi akaratunk érvényesült, csak az utolsó 15 percre vált kiegyenlítetté a mérkőzés, ekkor – ahogy a labdarúgás törvényei szerint lenni szokott – a hazaiak meg is szerezték a győztes gólt.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.