Közélet

Szili Katalin törvénysértő módon kampányolt

Szili Katalin törvénysértő módon kampányolt

2009. május 5., kedd
Szili Katalin törvénysértő módon kampányolt

Szili Katalin szándékosan megtévesztette a választókat, mivel nem az Összefogás jelöltje, hanem az MSZP-é - mondta ki jogerős ítéletében a Baranya Megyei Bíróság, amely ezzel helybenhagyta a helyi választási bizottság megállapítását - számolt be róla a Magyar Nemzet. A Bíróság kimondta, hogy a szocialisták pécsi polgármesterjelöltje megsértette a választási törvényt a kampányanyagában szereplő hamis információkkal.

A bíróság jogerős döntése alapján a szocialistáknak három napon belül el kell távolítaniuk

Szili Katalin

összes plakátjáról és szóróanyagáról az Összefogás jelöltjére utaló részt. Az Országgyűlés elnöke a „Május 10-én szavazzon az Összefogás jelöltjére!" szlogennel kampányolt, de ezt a szöveget a választók megtévesztésére alkalmasnak minősítette az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE), mely gyakran jelent meg nyilatkozataiban Összefogás néven. A városban közismert helyi civil szervezet Szilivel szemben a Fidesz-KDNP által indított

Páva Zsolt

polgármester-jelöltet támogatja.

Az ügyről részletesen itt

olvashatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.