Szili Katalin törvénysértő módon kampányolt

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szili Katalin szándékosan megtévesztette a választókat, mivel nem az Összefogás jelöltje, hanem az MSZP-é – mondta ki jogerős ítéletében a Baranya Megyei Bíróság, amely ezzel helybenhagyta a helyi választási bizottság megállapítását – számolt be róla a Magyar Nemzet. A Bíróság kimondta, hogy a szocialisták pécsi polgármesterjelöltje megsértette a választási törvényt a kampányanyagában szereplő hamis információkkal.

A bíróság jogerős döntése alapján a szocialistáknak három napon belül el kell távolítaniuk Szili Katalin összes plakátjáról és szóróanyagáról az Összefogás jelöltjére utaló részt. Az Országgyűlés elnöke a „Május 10-én szavazzon az Összefogás jelöltjére!” szlogennel kampányolt, de ezt a szöveget a választók megtévesztésére alkalmasnak minősítette az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE), mely gyakran jelent meg nyilatkozataiban Összefogás néven. A városban közismert helyi civil szervezet Szilivel szemben a Fidesz-KDNP által indított Páva Zsolt polgármester-jelöltet támogatja.
Az ügyről részletesen itt olvashatnak.

Default thumbnail
Előző sztori

STINGERS... Az új Fullánk...

Következő sztori

Mi lesz veled, patikaügyelet?

Legutóbbi hasonló cikkek