Közélet

SZDSZ-es pofon a Jobbiknak

SZDSZ-es pofon a Jobbiknak

2009. május 6., szerda
SZDSZ-es pofon a Jobbiknak

Legalábbis képletesen, hiszen a liberálisok kampányplakátjain egyértelmű támadást intéztek a radikális párt ellen, „árpádsávozással" és Magyar Gárda-egyenruhával. Az egyik plakáton azonban egy profi küzdősportoló arcával érzékeltetik a szélsőjobb-veszélyt. Tito Ortiz, az Ultimate Fighting Championship (UFC), vagyis az utcaiharc-bajnokság korábbi győztese, mexikói származású amerikai állampolgár sportoló szerepel az SZDSZ európai parlamenti képviselő-választási plakátjain, mint „szélsőjobboldali" elem - írja a Magyar Nemzet.

A küzdősportokban jártas

Ortiz

pankrátorként kezdte pályafutását, 2000-ben félnehézsúlyú ketrecboksz-világbajnok lett. Az SZDSZ transzparenssorozata azt kérdezi az utca emberétől: „Ki lesz a harmadik erő?", a kérdéses plakáton pedig, hogy „ki döntsön a törvényekről?", egy „szabad, demokrata" vagy egy „árpádsávos"? Az utóbbi szerepében látható Tito Ortiz, aki marcona tekintetével - a kampány ötletgazdáinak nyilvánvaló céljaként - próbálja elriasztani a választókat az úgynevezett Árpád-sávosoktól - írja a Magyar Nemzet május 6-i számában. A Jobbik szegedi szervezete ezzel kapcsolatban délelőtt sajtótájékoztatón reagál az SZDSZ kampányának említett elemeire, melyről a SZEGEDma.hu természetesen beszámol majd a mai nap folyamán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.