Sport

Savanya Ferenc újra a SZVSE birkózóival

Savanya Ferenc újra a SZVSE birkózóival

2009. május 21., csütörtök
Savanya Ferenc újra a SZVSE birkózóival
birkozok1

A 2009-es év változásokat hozott a SZVSE birkózó-szakosztályának vezetőségében, a vezetőedzői feladatokat a korábbi sikereket elért korábbi kadettválogatott-szakvezető, Savanya Ferenc látja el.

A SZEGEDma.hu felkereste a szakosztályt, hogy a változások felől érdeklődjön. A szakosztályvezető,

Kalcsevics László

készségesen állt a portál rendelkezésére. „Az új vezetőedző kezei alatt 1990-ben három aranyérmet szerzett kötöttfogású válogatottunk a kadett-világbajnokságon. A szegedi általános iskolákkal akkor jó kapcsolatokat ápoló szakvezető 1997-től újra beindította

Benkő Gyula

mesteredzővel a SZVSE-nél a szünetelő birkózást. Feladatát az utánpótlás sportágra nevelésére fókuszálta, de az erkölcsi nevelést szem előtt tartva kezdte meg. Közel egy évtized alatt számos diákolimpiai bajnokot készített fel. Az utánpótláscsapat ezekben az években az ország elitcsapataihoz tartozott. 2006-tól egészségi okok miatt nem tudta vállalni a vezetői feladatokat, utódaira nehéz munka maradt. Sajnos sok kimagasló eredményeket elért tanítványa hagyta abba a birkózást az elmúlt időszakban. Aminek örülök, hogy 2009-től újra köztünk van, fiatalos lendülettel vetette bele magát a munkába - egy modern, reálisan hangzó, a tőle megszokott precizitással felépített szakmai tervvel kopogott az ajtómon már az első találkozásunk alkalmával" - emlékezett vissza a korábbi válogatott versenyző, Kalcsevics László szakosztályvezető.

2009. május 30-án öregfiúk birkózótalálkozó lesz a SZVSE-pályán 15.00-tól a 90 éves jubileum alkalmából. A szervezők várják a szegedi birkózók jelentkezését a 20/572-4550 számra Nagymihály Ferencnél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.