Sport

Rendőr TE: Negyedik hely Palicsról

Rendőr TE: Negyedik hely Palicsról

2009. május 2., szombat
Rendőr TE: Negyedik hely Palicsról
rtepalics16
A vajdasági Palicson szerepeltek pénteken a szegedi Rendőr TE 2000-es születésű labdarúgó-palántái. Prilenszky Géza mester tanítványai a negyedik helyen zártak a kilenc együttest felvonultató mezőnyben.

A Rendőr TE 2000-es születésű focistái – és szüleik közül sokan – Palicson töltötték a majálist: a szegedi csapat a hagyományos gyerektornán vett részt. Az idén kilenc gárda nevezett a versenyre, a küzdelem pedig először két csoportban folyt, ahonnan körmérkőzést követően az első és a második helyezett jutott az elődöntőbe. Ezt követően keresztbejátszással döntötték el a továbbjutók, kik kerülnek a fináléba, s kik csaphatnak össze a bronzéremért. A győzelmet, ezzel együtt a díszes serleget végül a rendező Palics szerezte meg, mely a döntőben a Szabadkát verte meg. A Rendőr TE a Becsével játszott a harmadik helyért, s bár végül alulmaradt, a negyedik helyezés is nagyon szép eredménynek számít a tehetséges szegedi alakulattól, mely legutóbb április közepén Adáról hetedikként térhetett haza.

110 év

A szegedi labdarúgás 110. születésnapját nagyszabású ünnepséggel köszönti a SZEGEDma.hu internetes újság és a Kék-Fekete Diszkoszvető Szponzori Kör. Az első szegedi labdarúgócsapat Szegedi Kerékpárosok és Testgyakorlók Köre néven 1899. május 22-én lépett a nyilvánosság elé, erre emlékezünk a száztizedik évfordulón, 2009. május 22-én (pénteken). A program 16 órakor koszorúzással veszi kezdetét az Aranycsapat szobránál, majd 16.45-kor a szegedi futball 110 évéből nyílik kiállítás a megyeháza (Rákóczi tér 1.) aulájában. 17 és 18 óra között ünnepi műsorra kerül sor a megyeháza dísztermében, ahol egyéb meglepetések mellett bemutatjuk Vitos György „110 éves szegedi futballhistória (1899-2009)” című, új kötetét, illetve díjakat adunk át. A szervezők kérik, aki bármilyen tárgyi emlékkel, dokumentummal segíteni tudja a tárlatot, jelentkezzen a diszkoszveto@gmail.com e-mail címen vagy a 30/4868424-es telefonszámon! A szegedi labdarúgás minden barátját szeretettel várja a SZEGEDma.hu és a Kék-Fekete Diszkoszvető Szponzori Kör május 22-én!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.