Pécs a Fideszé, Szili elbukott

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Páva Zsolt, a Fidesz jelöltje magabiztosan – 36 570 szavazattal Szili Katalin 18 981 voksa ellenében – megnyerte a pécsi időközi polgármester-választást. Egy MSZP-s fellegvárban egy ilyen katasztrofális vereség az elemzők szerint azt is mutatja, hogy a most tartandó választáson a Fideszt szinte egyetlen városban sem lehetne legyőzni.

Amint arról a hirtv.hu is beszámolt, a választást Tasnádi Péter korábbi városvezető január 27-i halála miatt tartották. A polgármesteri székre Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, az MSZP jelöltje és Páva Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje pályázott.

Páva Zsolt 1994-1998 között már volt Pécs polgármestere, 2002-ben váratlanul visszalépett a jelöltségtől, 2006-ban pedig az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése utáni hangulatban sem tudott nyerni. Polgármester, kisebbségben kell vezetnie a várost, miután a 40 fős képviselő-testületből 22-en (2 SZDSZ-es, 1 kiugrott MSZP-s és 19 szocialista) Szili Katalin városépítő programját támogatták.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Páva szerint Páva a valódi változás mellett tették le a voksukat a pécsiek azzal, hogy ilyen nagy számban szavaztak rá. A feléje irányuló szeretetet Páva meghatódottan vette tudomásul, és megígérte: hétfőtől új időszak kezdődik a város életében.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: A hétvége eredményei és a tabellák

Következő sztori

Papp Lajos: „Én hiszek a népemben!”

Legutóbbi hasonló cikkek