Sport

Országos újonc vívókupa Szegeden

Országos újonc vívókupa Szegeden

2009. május 17., vasárnap
Országos újonc vívókupa Szegeden
vivas20

Szeged rendezte a Fülöp Mihály Magyar Kupa 2008/2009. évi országos vívó versenysorozatának Újonc Országos Bajnokságát a hét végén a Topolya sori csarnokban, ahol 12 csapat közel 100 tőrözője lépett a pástra. A szegedi színeket az SZTE Vívó Klub öt fiatalja képviselte.

A SZEGEDma.hu

Drevenka Pétert

, a szegediek egyik trénerét kérdezte az eredményekről. „A szegediek közül

Bakó Tamás

a legjobb 16-ban,

Hollós Tamás

és

Hegedűs Barnabás

a legjobb 32-ben,

Márta Levente

és

Sike József

a legjobb 64-ben búcsúzott a küzdelmektől" - nyilatkozott a tréner. „Kiemelendő, hogy a korosztálytól még 1-2 évvel fiatalabb Márta Levente 9-8 ra, míg Hollós Tamás 15-13-ra maradt alul ellenfelével szemben. Az egyéni eredmények alapján a vasárnapi csapatrangsorban a 4. helyre kvalifikálták magukat a fiúk, így a legjobb nyolcba jutásért nem kellett vívni. A negyeddöntőben ugyan kikaptunk a Törekvés második gárdájától, de utána kétszer is nyertünk, így a nagyszerű 5. helyet szereztük meg. Minden csapattagot, Bakó Tamást (edző:

Kiss Tibor

), Hegedűs Barnabást (edző: Kiss Tibor), Hollós Tamást (edző: Drevenka Péter), Sike Józsefet (edző: Kiss Tibor), és Márta Leventét (edző: Drevenka Péter) is dicséret illet." A kupára a szegediek mellett érkeztek versenyzők Hódmezővásárhelyről, Zalaegerszegről, Dabasról, Veresegyházáról és természetesen jelen voltak a budapesti klub tőrözői is.

Kevesebb sportoló, kevesebb vívó

A szegedi vívók edzője lemondta azt is, hogy mivel az általános tendenciák szerint a sportoló fiatalok száma csökken, ez érezhető a vívásban is. Szűkül a vidéki bázis, ezért egy-egy ilyen verseny élénkítő hatással lehet a sportágra. Míg régebben az országos bajnokságokat megelőzték a megyei, területi selejtezők, addig mára alig lehet egy területi kupát megrendezni. „Épp ezért a déli régióban kezdeményeztük tavaly Szeged, Gyula, Orosháza és Vásárhely részételével egy területi verseny megrendezését, amit mondani sem kell, nagy siker övezett" - mondta Drevenka Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.