Már bajnoki címet ünnepelt a Veszprém

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pickveszprem28Hazai pályán is kikapott a Pick Szeged az MKB Veszprémtől a bajnoki döntőben. Ezzel a három nyert mérkőzésig tartó párharcban 2-0-ra vezet Mocsai Lajos együttese. A Pick vasárnap szépíthet Veszprémben.

A zsúfolásig megtelt újszegedi sportcsarnokban óriási volt a várakozás, a lelátón foglalt helyet a sakkzseni Lékó Péter és családja, valamint Peterdi Imre, a magyar jégkorong-válogatott oszlopos tagja, aki néhány évet Szegeden is hokizott. Az öltözőfolyosón feltüzelt pickes játékosok fogadkoztak, hogy legyőzik a Veszprémet a bajnoki döntő második mérkőzésén. Már a találkozó elején tombolt a szegedi aréna, sőt öt perc játék után már tüntetett is a játékvezetők ellen. A publikum igazságtalannak érezte Petrea kiállítását. Emberhátrányból is gólt szerzett Ghionea, és a 7. percben 4-2-re vezetett a hazai együttes. Nem is volt gond a Pick Szeged játékával, keményen, összefogottan védekezett egészen a 11. percig, ekkor 7-4 volt az állás. Ami ezután következett, szinte hihetetlen. A pickesek sorozatos hibákat követtek el, Krivokapics és Laluska lövései célt tévesztettek, a labdákat eladták a játékosok, és senki sem csodálkozott, hogy a Veszprémet mindez feltüzelte. A vendégcsapat zsinórban nyolc gólt lőtt! A Pick pedig 11 percig gólképtelen volt. Ebből a mély gödörből kellett volna kimásznia Matics edző csapatának, ami rendkívül nehezen ment. Ráadásul Puljezevics megsérült, egy ideig még védett, majd a félidő végén lesántikált a pályáról. A balkezes lövőkkel elégedetlen szegedi vezetőedző a jobbkezes Petreát küldte helyettük a pályára, de ez sem segített. Majd emberfogással őriztette Perezt és Eklemovicsot. Ez a taktika is arra volt jó, hogy az ötgólos előnyét ne növelje a Veszprém. Mi segíthet a Pick Szegeden hazai pályán? Erre a kérdésre kellett választ találnia a szünetben Vladan Maticsnak az öltözőben.

A második félidő elején úgy tűnt, a vezetőedző megtalálta az ellenszert, a Pick 19-nél a 40. percben utolérte a címvédőt, sőt Zvizej nem sokkal később a vezetést is megszerezte. Matics nem varázsolt, csak a játékosok betartották elképzelését, rendkívül szigorúan védekeztek. Még a nézők között ülő Herbert is játékra jelentkezett, és a válogatott játékossal stabillá vált a Pick fala, amit Eklemovicsék nem tudtak áttörni. Ráadásul Marjanac szenzációsan védett, hét labdát fogott zsinórban.

A 41. perc után 20-20-nál négy percig nem esett gól, majd Iváncsik T. kétszer is betalált a szegedi kapuba, 20-22. A következő negyedórában alig esett gól, de a pályán óriási volt a küzdelem. Az 51. percben Ghionea és Laluska két góljával a Picknek sikerült átvenni a vezetést, majd négy perces gólcsend következett. A veszprémi Korazija kiegyenlített, de Krivokapics még előnyhöz juttatta a hazai csapatot, 24-23.  Ekkor, az 58. percben a játékvezetők kiállították Laluskát, ami megkönnyítette a Veszprém dolgát. Először Korazija, majd Eklemovics talált Marjanac kapujába, és eldőlt a mérkőzés.

A Veszprém az újszegedi sportcsarnokban a mérkőzés lefújása után még fél órával is úgy ünnepelt, mintha már megnyerte volna a bajnokságot. A játékosok visszajöttek az öltözőből, és együtt táncoltak szurkolóikkal. Tudták, a három nyert mérkőzésig tartó párharcot otthonukban vasárnap befejezhetik. A Pick Szeged óriási lélektani hátrányba került, és a két mérkőzésen látottak alapján sajnos nagyon kevés az esélye, hogy visszahódítsa a bajnoki címet. Ehhez kétszer kellene Veszprémben és egyszer Szegeden nyerni.

Férfi kézilabda-bajnoki döntő, második mérkőzés:

Pick Szeged – MKB Veszprém  24-25 (13-17). Szeged, 4000 néző Vezette: Dobrovits, Tájok.
Pick Szeged: Puljezevics – Ghionea 6/2, Krivokapics 2,  Andjelkovics 4, Zubai 3, Katzirz 3, Zvizej 4.  Csere: Marjanac (kapus), Osmajics, Laluska, 2, Petrea, Nenadics, Stamate, Herbert. Edző: Vladan Matics.
MKB Veszprém: Liszkai – Gulyás 2, Vilovszki 5, Lapcsevics 1, Luzsnyikov, Ilyés 1, Iváncsik G. 2.  Csere: Vujin 6/1, Eklemovics 2, Iváncsik T. 2, Perez 2, Sesum, Korazija 2. Edző: Mocsai Lajos
Hétméteres: 3/2 ill., 3/1. Kiállítások: 14 ill., 8 perc.
A párharc állása 2-0 a Veszprém javára.

no images were found

no images were found

Előző sztori

Szabadka szerb kézbe kerül?

Következő sztori

Meghívó: 110 éves a szegedi labdarúgás

Legutóbbi hasonló cikkek