Közélet

Magyar Anna nyílt levele Szirbik Imréhez

Magyar Anna nyílt levele Szirbik Imréhez

2009. május 13., szerda
Magyar Anna nyílt levele Szirbik Imréhez

A megyei közgyűlés legutóbbi ülésén

tárgyalt arról a területátadásról, mely a szentesi sürgősségi betegellátás fejlesztését célzó pályázathoz kapcsolódna. A képviselők szavazatukkal erősítették meg: szükségesnek tartják, hogy az érintett, közel 500 négyzetméteres terület Szentestől a megye tulajdonába kerüljön. A szentesi szocialista vezetés továbbra sem fogalmazta meg álláspontját az ügyben, ami a pályázat eredményességét veszélyeztetheti. Magyar Anna megyei közgyűlési elnök ezért nyílt levélben fordult a Kurca-parti város polgármesteréhez.

NYÍLT LEVÉL

Szirbik Imre úrhoz, Szentes polgármesteréhez

Tisztelt Polgármester Úr!

Veszélyben van a szentesi kórház közel 500 milliós beruházása!

Ez a beruházás a sürgősségi betegellátás jelenlegi körülményein lényegesen javíthatna. Ez volna a szentesi és környéki betegek érdeke, ez volna a kórházi dolgozók érdeke, ez volna a fenntartó megye érdeke, és - úgy vélem - ez volna Szentes város polgármesterének érdeke is. Ez a beruházás a Csongrád Megyei Önkormányzat sikeres pályázatának lenne köszönhető, amelyhez a megye jelentős, mintegy 48 millió forintos önerőt biztosított. A sikeres első forduló után a napokban kell beadni a második forduló részletesen kidolgozott pályázati anyagát, a szükséges dokumentumokkal együtt. A dokumentumok között szerepelnie

kell

annak a ténynek, hogy a sürgősségi osztály bővítéséhez szükséges területet, mintegy 478 négyzetmétert a város a beruházó megye tulajdonába adja. Ugyanúgy, mint ahogyan korábbi beruházásoknál ezt eddig a város megtette, mostanáig ingyenesen. Az első forduló alkalmával Szentes városa a nyilatkozatot meg is adta, hogy biztosítani fogja a fejlesztéshez a területet. Tisztelt Polgármester Úr! Gyakorló polgármesterként Ön nyilvánvalóan tudja, hogy a pályázati feltételek igen szigorúak, és azt is tudja, hogy a tulajdonba adást további hivatali eljárások kell, hogy kövessék (telekalakítási engedély, amelyet a települési jegyzőtől kell kérni, majd a földhivatali bejegyzés). Még valami nagyon fontos: a beadási határidő. A Polgármester Úr jól tudja: a határidő nagyon szigorú: ha lekésnénk, egy 500 milliós beruházástól esnénk el. Nem a Megyei Önkormányzat! Nem, hanem a betegek, a kórházi dolgozók! A Polgármester Úr jól tudja, hogy az utolsó napokban kiadott dokumentum olyan, mintha nem volna: mert már nincs idő a földhivatali és egyéb eljárásokra, amelyeknek ügyintézési határidejük van, és mire a késve megkapott dokumentummal elindulhatnánk a további dokumentumok beszerzéséért, letelik a beadási határidő. Ezért a Polgármester Úr a felelős! A Polgármester Úr nagyon jól tudja, hogy idejében felvettük a kapcsolatot, hogy idejében elment a kérésünk, és hogy már régen meghozhatta volna a döntést a szentesi képviselő-testület. Persze csak akkor, ha a Polgármester Úr az ilyen értelmű előterjesztést idejében a szentesi testület elé vitte volna. Bízom benne, hogy nemcsak szentesi polgármesterként, hanem megyei képviselőként is a fejlesztés sikerében érdekelt, de nem értem, ha ez így van, akkor miért késik hetek óta a kért dokumentum. Amennyiben ezúttal változtatni kíván azon, hogy a fejlesztés érdekében ingyenes telket biztosít a város, ezt is értenénk. Értenénk annak ellenére, hogy a megye hosszú évek óta fejleszti úgy a város tulajdonában lévő kórházi épületeket is, mint a saját tulajdonában lévőket, súlyos tízmilliókkal növelve az egyébként alaposan leromlott állapotú városi tulajdonú épületek értékét. Ahhoz azonban, hogy fizetni tudjunk, idejében közölni kellett volna egy ilyen esetleges igényt. Kérem a Polgármester Urat, hogy ne nekem, a Megyei Közgyűlés elnökének, hanem a betegeknek tegye meg, tegye meg

gyorsan

azt a gesztust, ami kibillenti a holtpontról az ügyet! Kérem, postafordultával küldje meg a betegek számára kedvező döntést tartalmazó dokumentumot!

Szeged, 2009. május 12.

Magyar Anna sk.

A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.