Írjon nekünk

Közélet

Magyar Anna nyílt levele Szirbik Imréhez

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A megyei közgyűlés legutóbbi ülésén tárgyalt arról a területátadásról, mely a szentesi sürgősségi betegellátás fejlesztését célzó pályázathoz kapcsolódna. A képviselők szavazatukkal erősítették meg: szükségesnek tartják, hogy az érintett, közel 500 négyzetméteres terület Szentestől a megye tulajdonába kerüljön. A szentesi szocialista vezetés továbbra sem fogalmazta meg álláspontját az ügyben, ami a pályázat eredményességét veszélyeztetheti. Magyar Anna megyei közgyűlési elnök ezért nyílt levélben fordult a Kurca-parti város polgármesteréhez.

NYÍLT LEVÉL
Szirbik Imre úrhoz, Szentes polgármesteréhez

Tisztelt Polgármester Úr!
Veszélyben van a szentesi kórház közel 500 milliós beruházása!
Ez a beruházás a sürgősségi betegellátás jelenlegi körülményein lényegesen javíthatna. Ez volna a szentesi és környéki betegek érdeke, ez volna a kórházi dolgozók érdeke, ez volna a fenntartó megye érdeke, és – úgy vélem – ez volna Szentes város polgármesterének érdeke is.
Ez a beruházás a Csongrád Megyei Önkormányzat sikeres pályázatának lenne köszönhető, amelyhez a megye jelentős, mintegy 48 millió forintos önerőt biztosított. A sikeres első forduló után a napokban kell beadni a második forduló részletesen kidolgozott pályázati anyagát, a szükséges dokumentumokkal együtt.
A dokumentumok között szerepelnie kell annak a ténynek, hogy a sürgősségi osztály bővítéséhez szükséges területet, mintegy 478 négyzetmétert a város a beruházó megye tulajdonába adja. Ugyanúgy, mint ahogyan korábbi beruházásoknál ezt eddig a város megtette, mostanáig ingyenesen. Az első forduló alkalmával Szentes városa a nyilatkozatot meg is adta, hogy biztosítani fogja a fejlesztéshez a területet.
Tisztelt Polgármester Úr!
Gyakorló polgármesterként Ön nyilvánvalóan tudja, hogy a pályázati feltételek igen szigorúak, és azt is tudja, hogy a tulajdonba adást további hivatali eljárások kell, hogy kövessék (telekalakítási engedély, amelyet a települési jegyzőtől kell kérni, majd a földhivatali bejegyzés).
Még valami nagyon fontos: a beadási határidő. A Polgármester Úr jól tudja: a határidő nagyon szigorú: ha lekésnénk, egy 500 milliós beruházástól esnénk el. Nem a Megyei Önkormányzat! Nem, hanem a betegek, a kórházi dolgozók!
A Polgármester Úr jól tudja, hogy az utolsó napokban kiadott dokumentum olyan, mintha nem volna: mert már nincs idő a földhivatali és egyéb eljárásokra, amelyeknek ügyintézési határidejük van, és mire a késve megkapott dokumentummal elindulhatnánk a további dokumentumok beszerzéséért, letelik a beadási határidő. Ezért a Polgármester Úr a felelős!
A Polgármester Úr nagyon jól tudja, hogy idejében felvettük a kapcsolatot, hogy idejében elment a kérésünk, és hogy már régen meghozhatta volna a döntést a szentesi képviselő-testület. Persze csak akkor, ha a Polgármester Úr az ilyen értelmű előterjesztést idejében a szentesi testület elé vitte volna.
Bízom benne, hogy nemcsak szentesi polgármesterként, hanem megyei képviselőként is a fejlesztés sikerében érdekelt, de nem értem, ha ez így van, akkor miért késik hetek óta a kért dokumentum.
Amennyiben ezúttal változtatni kíván azon, hogy a fejlesztés érdekében ingyenes telket biztosít a város, ezt is értenénk. Értenénk annak ellenére, hogy a megye hosszú évek óta fejleszti úgy a város tulajdonában lévő kórházi épületeket is, mint a saját tulajdonában lévőket, súlyos tízmilliókkal növelve az egyébként alaposan leromlott állapotú városi tulajdonú épületek értékét. Ahhoz azonban, hogy fizetni tudjunk, idejében közölni kellett volna egy ilyen esetleges igényt.
Kérem a Polgármester Urat, hogy ne nekem, a Megyei Közgyűlés elnökének, hanem a betegeknek tegye meg, tegye meg gyorsan azt a gesztust, ami kibillenti a holtpontról az ügyet!
Kérem, postafordultával küldje meg a betegek számára kedvező döntést tartalmazó dokumentumot!

Szeged, 2009. május 12.
Magyar Anna sk.
A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke

Hírzóna

Nézőpont Intézet: továbbra is vezet a Fidesz–KDNP a teljes ellenzékkel szemben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint.

Tovább olvasom

Hírzóna

Medvelesen vehetünk részt a Szegedi Vadasparkban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Február 2-án, vasárnap.

Tovább olvasom

Hírzóna

Különleges mozdulatművészeti előadás lesz Mórahalmon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Február 7-én, a Kolo Szerb Kulturális Központban Szerpentintánc címmel.

Tovább olvasom

Aktuál