Közélet

LMP - Megvalósítható a középút?

LMP - Megvalósítható a középút?

2009. május 1., péntek
LMP - Megvalósítható a középút?
lmp2
A Lehet Más a Politika (LMP) nevű, civileket tömörítő szervezet, amely tavaly ősztől már bejegyzett pártként működik, Szegeden is megkezdte kampányát, kopogtatócédulákat gyűjtött a Klauzál és a Széchenyi téren, és május elsején a Ligetben is felállítja standját. A zöld mozgalomból párttá alakult tömörülés önmagát politikai ideológiákon kívül helyezi, elmondásuk szerint minden kérdésben az ember oldalára helyezkedik, így képvisel akár konzervatív, baloldali vagy liberális értékeket.

Az LMP választmányi tagja,

Pinczés Bálint

a SZEGEDma.hu-nak tett nyilatkozatában leszögezte, hogy céljaik közt szerepel a fenntarthatóság a környezettel, a demokratikus részvétel megerősítése, a vidék és a főváros közti eltolódás helyreállítása, a leszakadó társadalmi rétegek felzárkóztatása. Céljaikat hét pontban határozták meg, melyeket részleteiben a

www.lehetmás.hu

oldalon olvashatjuk. A hét pont: társadalmi integráció program, fenntartható vidék program, részvétel, átláthatóság és tiszta közélet program, kiszámítható gazdaságpolitika, fegyelmezett költségvetési politika, áttekinthető szabályozás program, kormányzati felelősség program, az életminőség, egészség és fenntarthatóság program és a közösen Európával egy jövőbarát világért program. Pinczés elmondta, hogy a Humanista Párttal közösen állítottak 24 fős EP-listát, melyhez Szegeden is gyűjtik a kopogtatócédulákat - még négy és fél ezer ajánlás hiányzik. A szervezet felépítése is tükrözi azt a demokratikus formát, amit az országban is meg szeretnének valósítani. A szervezetben nincs egyeduralom, 13 tagú választmány irányítja a mozgalmat. Arra a kérdésre, nem tartanak-e tőle, hogy a politikai pártok majd behelyezik őket bizonyos skatulyákba, attól függően, hogy egyes kérdésekben miként foglalnak majd állást, a válaszmányi tag úgy felelt, hogy minden esetben az ésszerű, humánus, az ország érdekeit szem előtt tartó megoldást keresik majd. Bizony lesz, mikor a konzervatív oldal, máskor a bal vagy a liberális platform érzi majd szimpatikusnak nyilatkozataikat, indítványaikat. A párt EP-választásra készült programját a napokban teszik közzé honlapjukon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.