Sport

Kajak-kenu Vk, Szeged - Kovács és Janics külön négyesben

Kajak-kenu Vk, Szeged - Kovács és Janics külön négyesben

2009. május 28., csütörtök
Kajak-kenu Vk, Szeged - Kovács és Janics külön négyesben

Kovács Katalin és az ebben a számban hozzá hasonlóan tavaly olimpiai ezüstérmes Janics Natasa más-más négyesben száll majd vízre a jövő hétvégi, szegedi kajak-kenu Világkupa-versenyen.

Storcz Botond

szövetségi kapitány csütörtökön hirdette ki a női K-4 500 m-en induló egységeket: az egyik hajóban

Paksy Tímea, Benedek Dalma, Kozák Danuta

és

Janics

ül majd, míg a másik kvartettben

Kovács

mellett

Fazekas Krisztina

,

Medveczky Erika

és

Csipes Tamara

lapátol. A hazai szövetség tájékoztatása szerint Storcz azt mondta: döntésével meg kívánta erősíteni azt az eredeti szándékát, hogy a csapatok összeállításában meghatározó lesz az egyes teljesítmény. Ezért mindenképpen biztosnak tekintette az A hajóban a szűk két héttel ezelőtti szolnoki rangsorolón K-1 500 méteren első három helyen befutó versenyzőt, azaz

Benedeket, Kozákot

és

Paksyt

. A Kovács vagy Janics kérdésben elmondása szerint teljes mértékben szakmai elvek vezérelték, ugyanis az utolsó helyre a "tolóember" szerepére keresett alkalmas versenyzőt, amelyre - véleménye szerint - a már e helyen többször is bizonyított Janics alkalmasabb. A női szakág a hét folyamán és a jövő hét elején Szolnokon folytatja a felkészülést a MOL Világkupa-versenyre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.