Sport

Ezüstérem: Nagyot küzdött, de alulmaradt a Pick

Ezüstérem: Nagyot küzdött, de alulmaradt a Pick

2009. május 24., vasárnap
Ezüstérem: Nagyot küzdött, de alulmaradt a Pick

A harmadik mérkőzésen játszott a legjobban a Pick Szeged gárdája a férfi kézilabda-bajnokság döntőjében, ám végül egy góllal alulmaradt a Veszprém Arénában, ezzel pedig eldőlt, hogy 2008 után ismét a második helyen végez bakonyi riválisa mögött.

Marjanaccal

a kapujában lépett pályára a Pick vasárnap kora délután a bajnoki döntő harmadik összecsapásán,

Vladan Matics

tehát a cserepadra ültette a szinte az egész szezonban formán kívül védő

Puljezevicset

. A Szeged abban a tudatban utazott Veszprémbe, hogy csak akkor folytatódhat tovább a finálé, amennyiben sikerül nyernie idegenben, az MKB-nek azonban feltett szándéka volt, hogy hazai közönsége előtt ünnepli majd újabb aranyérmét.

Mocsai Lajos

csapata mellett szólt az is, hogy a 2008/2009-es szezonban korábban ötből ötször verte a Picket. Esélyeshez méltóan kezdtek a vendéglátók, már a 3. percben 4-1-re vezettek, majd 6-1-re, 7-2-re húztak el, s tartani is tudták 4-5 gólos előnyüket. A szegediek

Laluska Balázs

találataival igyekeztek kapaszkodni, majd

Oszmajics

köszönt be néhányszor

Liszkainak

. Sajnos azonban hátul ezúttal sem volt eléggé szilárd a Pick-fal, hiába védett többször is bravúrral Marjanac, a veszprémiek így is 17-ig jutottak harminc perc alatt (17-13).

Andjelkovicsnak

és

Krivokapicsnak

most sem ment a játék, két betliző kulcsemberrel pedig nem maradt sok remény a második félidőre. Mintegy varázsütésre azonban magához tért a Matics-alakulat, mely egy kettős előny adta lehetőséggel is élni tudott végre.

Ghionea, Zvizej

, Laluska, majd végre Andjelkovics és Krivokapics is zörgetett, a 46. percben váratlanul kiegyenlített a Szeged (22-22). Sőt, egy perccel később szlovén balszélsője újabb góljával már a vendéggárda vezetett, tombolhattak a Tisza-parti drukkerek. A következő tíz percben valódi döntőhöz illő csatát láthatott a közönség - talán először a párharc során. Kőkemény küzdelem dúlt a pályán, fantasztikus lövések, védések mindkét oldalon, váltott vezetés, őrült izgalmak, ennél több nem is kell, ha az ország két legjobb csapata néz egymással farkasszemet. Az utolsó három percre 28-28-nál fordultak a felek, majd a bicegő

Iváncsik Gergő

ejtett a remek Marjanac fölött a hálóba - a szerb portás ujjheggyel beleért, de menteni nem tudott -, a válasz azonban elmaradt, hiszen Laluska lövése célt tévesztett.

Pérez

viszont sajnos hatalmas bombával növelte kettőre a veszprémi előnyt, s bár Krivokapics a már szokásosnak számító Pick-figura végén - megkülönböztető mezben futott be Marjanac helyett - még szépíteni tudott, a Veszprém a végén lenyelte a játékszert, s megnyerte a találkozót. A bajnoki fináléban a vártnál könnyebben, 3-0-ra ütötte ki az MKB Veszprém a Pick Szegedet, így az idei szezonban a magyar kupa elsősége mellé a bajnoki aranyat is begyűjtötte (ráadásul pontveszteség nélkül). A Tisza partján az utóbbi esztendők legerősebb kerete állt össze a nyáron, hatalmas tervekkel, ám ezekből semmi, de semmi nem vált valóra. Ősszel példátlan sérüléshullám sújtotta a Picket, tavasszal a formán kívüli, kedvetlen kulcsemberek vergődése bosszantotta a közönséget, ráadásul úgy tűnt, a csapategység sem volt az ideális. 2005 óta először fordult elő, hogy semmilyen trófea nem jutott a csongrádi megyeszékhely együttesének. A szakmai konzekvenciák levonása a vezetőség feladata lesz a következő napokban, hetekben.

Budapest Bank Férfi Kézilabdaliga, döntő, 3. mérkőzés: MKB Veszprém-Pick Szeged 30-29 (17-13).

Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Herczeg, Südi.

Veszprém:

Liszkai - Iváncsik T. 3, Vujin 3 (1), Eklemovics 1, Vilovszki 2, Ilyés 2, Iváncsik G. 5. Csere: Lapcsevics 1, Lusnyikov 3 (1), Pérez 4, Sesum 3, Gulyás 3. Edző: Mocsai Lajos.

Szeged:

Marjanac - Ghionea 6 (3), Zubai, Laluska 6, Katzirz 1, Andjelkovics 2, Zvizej 4. Csere: Herbert, Petrea 4, Krivokapics 3, Oszmajics 3, Stamate. Edző: Vladan Matics.

Kiállítások:

8, ill. 8 perc.

Hétméteresek:

4/2, ill. 3/3.

A bajnoki döntőt 3-0-s összesítéssel nyerte az MKB Veszprém csapata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.