/

Eseménydús május 1.: Garázdákat fogtak a rendőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A fokozott belvárosi rendőri jelenlétnek és egy szemtanú gyors bejelentésének köszönhetően néhány perc alatt elfogták a rendőrök azt a 18 éves szegedi fiatalembert, aki pénteken este betörte az egyik üzlet kirakatablakát a Bartók Béla téren – tudatta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az esetnek szemtanúja volt egy állampolgár, aki azonnal értesítette a Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletét és pontos személyleírást is adott az elkövetőről, valamint társairól. Ennek eredményeként a rendőrök a bűncselekmény elkövetése után néhány perccel a Mikszáth Kálmán utcában intézkedés alá vonták a gyanúsítottat, majd rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt elő is állították a Szegedi Rendőrkapitányságra.

Két garázda is gyorsan rendőrkézre került Szegeden. Éjfél előtt nem sokkal érkezett bejelentés a 107-es segélyhívóra, mely szerint ismeretlen személy betörte az egyik autóbusz oldalüvegét. A kiérkező járőrök megállapították, hogy két fiatal veszett össze a buszon, majd a vitát az egyik buszmegállóban is folytatták, melynek során egyikőjük a nála lévő borosüveget hozzávágta a busz ablakához, ami betört. A fiatalokat a rendőrök előállították.

Hajnalban egy szegedi fiatalember kért rendőri segítséget, mivel korábban őt egy személy az egyik szórakozóhelyen bántalmazta. A rendőrök a bejelentést követően elvégzett adatgyűjtés eredményeként a szórakozóhelyen elfogtak egy 19 éves fiatalembert, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Ellene garázdaság vétsége miatt indult büntetőeljárás – közölte a sajtószóvivő.

Előző sztori

Majális: Jöttünk, vettünk, győztünk?

Következő sztori

Labdarúgás: A friss szombati eredmények