Csütörtök: Lovász Irén szerelmes virága

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lemezbemutató koncerten lép fel az IH Rendezvényközpontban csütörtökön Lovász Irén, akinek társaságában a hallgatók ellátogathatnak a reneszánsz korába. Mindkét játszóhelyen lesz előadás a színházban, a Reökben improvizációs színház az ArtStab szervezésében. Muzsikáló orvosok adnak koncertet a Katolikus Házban, a TIK-ben hematológus orvosok kongresszusa kezdődik ezen a napon. Történelmi barangolást ajánl a Közéleti Kávéház, a Jobbik székház és Nemzeti Klubban jogi fórum lesz a termőföldről, a Millenniumi Kávéház és Klub sakk-klubba, lapszám-bemutatóra és táncházba invitál. Új filmek láthatók a mozikban, bemutatják a Marian Cosma emlékére készült dokumentumfilmet, és válogathatunk a bulik között is.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban csütörtökön19 órakor a Faust elkárhozása című operát játsszák (Erkel Ferenc bérlet).

A Kisszínházban csütörtökön 19 órakor Tévedések komédiája (Bérletszünet).

A Kövér Béla Bábszínházban csütörtökön délelőtt 10 órakor (Lódító bérlet), és délután 14.30-kor (Égigérő fa bérlet) Mátyás király lakomája.

A Reökben csütörtökön 19 órakor Improvizációs színház az ArtStab szervezésében. A harmadik alkalommal interaktívan megrendezett Artstab Interaktív Színházának rendezői Czene Zoltán és Balogh Bálint. Hűen a koncepcióhoz, egy mindenki által ismert mesét, filmet fognak előadni a színészek, akiket a SZESZ, a Szoba Színház és a Színi Tanoda csapatából toboroztak. Az események alakulásában a helyszínen a közönség is részt vesz. Belépő: teljes árú: 500 Ft, kedvezményes: 300 Ft.

Lovász Irén: Szerelmes virág

Az IH Rendezvényközpontban csütörtökön 19 órakor Lovász Irén: Szerelmes virág című lemezbemutató koncertjét hallhatjuk. Aki szeretne legalább egy órácskára kiszállni korunk kattogó gépagyú világából, azt egy különleges zenei utazásra invitálja Lovász Irén a legújabb, Szerelmes virág című albumával. Az énekesnő társaságában, egy időugrással a reneszánsz kor kellős közepén találjuk magunkat. A dalok alapvetően három forrásból származnak: Balassi-versek, korabeli eredetű népdalok, és a XVI-XVIII. századi kéziratos énekeskönyvek dallamai. Jegyár: elővételben: 1.900 Ft, a koncert napján: 2.400 Ft

Orvosok a zenében

A Katolikus Ház Dísztermében (Dugonics tér 12.) csütörtökön 18 órakor Orvosok a zenében – hangverseny az SZTE ÁOK és az SZTE GYTK Öregdiák Szövetsége szervezésében. A műsor és a fellépők névsora olvasható a www3.u-szeged.hu oldalon.

Orvosi kongresszus a TIK-ben

A Magyar Hematológiai és Transzfúziológiai Társaság csütörtökön, pénteken és szombaton tartja immáron XXII. kongresszusát a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK – Szeged, Ady tér 10.). A szervezők hozzávetőlegesen 400 főt várnak az eseményre az ország minden tájáról, kórházakból, hematológiai központokból és véradókból. Csatolva megtalálhatják a részletes programot, valamint bővebb információért látogassák meg a konferencia honlapját a www.congresstravel.hu/mhtt2009 címen.

A Közéleti Kávéház ajánlja

A Korona Hotelben (Petőfi S. sgt. 4.) csütörtökön 18 órakor Évszázadok történelme a honfoglalástól napjainkig XII. részben – V. rész. Vendég: Fekete Pál történész. Házigazda: v. Szilágyi Árpád, a Magyar Kultúra Lovagja.

Jogi fórum a termőföldről

Csütörtökön 17 órakor a Jobbik székház és Nemzeti Klubban (Petőfi sgt. 20.) jogi fórum. A téma: A termőföld védelme. Előadó: Rácz Tibor, a szegedi Jobbik alelnöke.

A Millenniumi Kávéház és Klub programjai

A Millenniumi Klubban (Dugonics tér 12.) csütörtökön 18 órakor Sakk-klub.
20 órakor a JAK (József Attila Kör) és a Puskin Utca közös lapszám- bemutatója. Vendégek: Kukorelly Endre, Krusovszky Dénes, Nemes Z. Márió. Házigazda: Orcsik Roland.
21 órakor a Millenniumi Kávéházban a Balga zenekar táncháza, közreműködik a Nyenyere Egylet.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:
16 órakor: Szubjektív valóság: Álmodozók (The Dreamers) – feliratos, francia-angol-olasz film. Rendező: Bernardo Bertolucci – ingyenes.
19 órakor: Szubjektív valóság: Control – feliratos, angol-amerikai-ausztrál-japán film. Rendező: Anton Corbijn.
21 órakor: Családi tűzfészek – magyar film, rendező: Tarr Béla.

A Belvárosi Mozi csütörtöki műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
14, 16 és 18 órakor: A légy a Holdon 3D– színes, szinkronizált belga animációs film, rendező: Ben Stassen.
20 órakor: Angyalok és démonok – színes, szinkronizált amerikai misztikus thriller. Szereplők: Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer. Rendező: Ron Howard.

A Balázs Béla teremben:
16 órakor: Szíven Szúrt Ország – színes, magyar fikciós dokumentumfilm Marian Cosma emlékére. Rendezők: Babos Tamás, Csillag Mano, Kálomista Gábor, Kivés György, Vecsernyés János.
18.30- kor: XV. Lengyel Filmtavasz–  Hajléktalanok tornája (Boisko bezdomnych) -lengyel film, rendezte: Kasia Adamik.
20.30-kor: Berlin Calling – színes, feliratos német vígjáték. Rendező: Hannes Stöhr.

A Csőke József teremben:
16.15-kor: Berlin Calling – színes, feliratos német vígjáték. Rendező: Hannes Stöhr.
18.30-kor: Príma primavera – színes, magyar-bolgár-angol-holland dráma. Rendező: Edelényi János.
20.45-kor: Versailles – színes, feliratos francia dráma. Szereplők: Guillaume Depardieu, Max Baissette de Malglaive, Judith Chemla. Rendező: Pierre Schöller.
A filmekről és a XV. Lengyel Filmtavaszról bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Csütörtöki bulik

A JATE Klubban csütörtök este 22 órakor V.I.NY.I.T. – Vizsgaidőszaknyitó Iszonyatos Tivornya. Fellépők: DJ Varga B. és Molnár Lajos.
A Szote Klubban csütörtökön 22 órakor SZ.E.SZ. – Szenvedések Előtti Szote buli Patkós doktorral / Ballantines Party hostessekkel.
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) csütörtökön este Rádió+ Lounge Bar – a legnagyobb lounge és chill out zenék válogatása. Fellép: Száraz Ferenc.
Az M-Klubban (Roosevelt tér 5.) csütörtök este Szomjas csütörtök, Latin, R’N’B est.
A Garaboncziás Borozóban csütörtök este The Void.

Default thumbnail
Előző sztori

Orbán: Felszabadítani az ország energiáit

Default thumbnail
Következő sztori

Bronzcsata: Visszavághat a HPQ

Legutóbbi hasonló cikkek