/

Csúnya átverés: Hamisított Vaszary-kép az igaziért

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vaszaryA gyanú szerint csúnya átverés áldozata lett egy műgyűjtő Szegeden a közelmúltban – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A férfit egy ismerőse kereste fel azzal, hogy eladna neki egy eredeti Vaszary János-festményt nyolc millió forintért. A műgyűjtőt érdekelte volna az üzlet, de mivel nem volt annyi pénze, abban egyeztek meg, hogy amíg összegyűjti a maradékot, átad 19 ezer eurót és egy másik eredeti Vaszary-képet, mintegy biztosítékként az eladónak.

Az üzlet létre is jött, de időközben a férfi rájött arra, hogy a megvásárolt festmény valószínűleg nemhogy 8 milliót, de még 8 forintot sem ér, mivel az hamisítvány.

A Szegedi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a biztosítékként átadott Vaszary-festmény feltalálásában. A kép címe:  Szeben 1910. A festmény 43X65 cm méretű, értéke kb. 7 millió forint. (Magyar Nemzeti Galéria nyilvántartási száma: MNG 9235) – tudatta a sajtószóvivő.

A rendőrség kéri, hogy aki a festmény hollétéről bármilyen információval rendelkezik, hívja a Szegedi Rendőrkapitányságot a 62/562-400-as telefonszámon, vagy a rendőrség 107-es, 112-es segélyhívószámán.

Előző sztori

„FK-parádé” Kübekházán

Következő sztori

Kedden nyílik a bortöténeti kiállítás