Az MSZP EP-képviselőjelöltje a fák árnyékában

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

eupksajtajA Stefánia sétányán, az egykori sajtóházzal szemben felállított sátor alatt mutatkozott be az MSZP régi-új EP-képviselőjelöltje, Hegyi Gyula. A brüsszeli képviselő Tóth Károly, a belváros szocialista képviselője és Kozma József, az MSZP szegedi szervezete elnökének a társaságában beszélt az uniós választásról s a szocialisták programjáról.

A sajtótájékoztatón először Kozma József mondott néhány szót az EP-választás tétjéről, amit szerinte a Fidesz szándékosan elferdít. „A tét ma az, hogy az uniós források továbbra is hatékonyan megjelenjenek országunkban, s ennek érdekében erős magyar képviselet álljon föl Brüsszelben. Ezzel szemben van olyan politikai erő, amely belpolitikai jelentőséget hangsúlyoz, a hatalom megszerzésére használva az EP-kampányt is. Ennek a félreértelmezett kommunikációnak megvan az a veszélye is, hogy folyamatban lévő támogatási szerződéseket bukhatunk el” – így Kozma.

Kozma ezután bemutatta Hegyi Gyulát, kiemelve, hogy nem véletlen a zöld terület megválasztása, hiszen egy olyan képviselőről van szó, aki a környezetvédelemben komoly sikereket ért el.

A környezetvédelem a szocialisták zászlóshajója

Az MSZP képviselőjelöltje először ismertette, hogy a 25 milliárdos magyar EU-s forrásnak 20%-át használtuk környezetvédelemmel kapcsolatos beruházásra. Ezek a nagyobb projektek három csoportba sorolhatóak: az ivóvíz arzénmentesítése, a szennyvíz- és a hulladékkezelés. Elmondása szerint a szocialisták kemény harcot vívtak azért is, hogy a verespataki bányaberuházás ne valósulhasson meg, dolgoznak továbbá azon is, hogy a rákkeltő anyagokat kivonják a termékekből. Nagy sikernek könyveli el a képviselő azt, hogy országunkba nem kerültek be a génmódosított élelmiszerek. „A panelprogram után két területet szeretnének az EU által támogatott fejlesztések közé bevonni” – tette hozzá a képviselőjelölt. „Egyik a távhő rendszerének korszerűsítése, a másik pedig a főként falun épült sátortetős magánházak felújításának támogatása” – tette hozzá. Hegyi megemlítette azt is, hogy a néppárti, fideszes Becsey Zsolttal sok kérdésben tudtak együtt dolgozni, azt viszont nem tudja, hogy az új, környezetvédelemért felelős Fidesz-jelölt, Áder János alapfokú német nyelvtudásával hogyan tud majd vele hatékonyan együtt lobbizni.

Előző sztori

Az újjáépítés csak a hagyományos értékeken alapulhat

Következő sztori

Energiafogyasztók díja: a Démász lett a legjobb