Atlétika: Tovább folytatódik a titánosok remeklése

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Múlt héten péntek és vasárnap között több versenyen is rajthoz álltak a szegedi Titán TC atlétái. A Tisza-parti sportolók valamennyi viadalon kiemelkedő eredményeket értek el, több egyéni csúcsot futottak. A legnagyobb sikerek Szelepcsényi Zsolt és Lóczi Attila nevéhez fűződnek.

Pénteken Zalaegerszeg-Zalaerdőn serdülő és meghívásos versenyre került sor. Az idei ifjúsági világbajnokság miatt a zalaegerszegi kollégák Menyhárt Zoltán, a Titán TC atlétikai szakosztályvezetője kérésére rendeztek egy meghívásos 2000 méteres akadályfutást, amely Szelepcsényi Zsolt és Szabó Bence részére igen fontos viadal lett. A vb-szint teljesítéséhez jó időt és Szekszárdról egy kiváló junior akadályfutót kértek segítségül. A hat óra utazás után kissé viharos időjárás fogadta a szegedieket, de később helyreállt a felhőkép. A bemelegítés elkezdése előtt újra összeálltak a felhők, sőt viharosabbá váltak, így 85%-os bemelegítés után rajtoltak a srácok. Zsigmond Előd, Szelepcsényi Zsolt és Szabó Bence kissé erősen kezdett: az első kettő 6’12,1-es, míg a harmadik 6’34,9-es eredménnyel ért célba. Zsolt és Bence eredménye egyéni csúcs, de még van mit javítani az elkövetkező hetekben. A vb szponzori szintje: 6’15,00

Szombaton Veszprém adott otthont a 2009. évi Magyar Egyetemi-Főiskolai Atlétikai Bajnokságnak. A tavalyi első félév pályaversenyei közöl Lóczi Attila itt teljesített a legjobban, ami idén is elképzelhetőnek tűnik, mivel 1500 méteren Veszprémben 3’56,13-ra javította egyéni csúcsát! Sajnos a dobogó elmaradt, de az egyéni csúcs feledteti az emelvény hiányát.

Ugyanezen a napon a katolikus iskolák országos bajnokságán, a fővárosban megrendezett 1500 méteren a titános Barzó P. Balázs állt rajthoz, aki új egyéni csúccsal 4’32,2-vel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A szépséghiba csak annyi, hogy a második helyezett Balázs orra előtt ért célba…

Vasárnap a 10. Cora Utcai Futóversenyen, hazai környezetben álltak rajthoz a Titán TC atlétái. A péntek-szombati kiváló eredmények után itthon is szerettek volna helytállni, bizonyítani. Szelepcsényi Zsolt, aki tavaly a 3,3 km-es távon nyert, idén 6,6 km-en állt rajthoz edzőtársaival és klubtársaival. Az időjárásra nem lehetett panasz, de a hosszabb távon indulók létszámával Menyhárt Zoltán nem volt megelégedve. Szelepcsényi Zsolt mindenesetre nem hazudtolta meg magát, és edzőtársa, Lóczi Attila előtt elsőként szakította át a célszalagot! A női mezőnyben Tűhegyi Sára állt rajthoz, aki az első körben másodikként, a cél előtt már harmadikként érkezett.

Eredmények, 6,6 km: nők: 3. Tűhegyi Sára; férfiak: 1. Szelepcsényi Zsolt, 2. Lóczi Attila, 5. Szabó Bence Zsigmond, rajthoz álltak még: Abonyi László, Szekeres Sándor.

Előző sztori

Bajnai: a vállalkozások terhei 400 milliárddal csökkennek jövőre

Következő sztori

3. Harsányi Géza Turuljáték Emlékverseny