A Sárvár ellen folytatja az SZTE-Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közel egy hónap telt el azóta, hogy pályán láthattuk az SZTE-Szedeák felnőttcsapatát. A Tisza-parti kosarasok péntektől folytatják harcukat az NB I/B 9. helyéért. Ehhez először a Sárváron kell túljutniuk.

Az SZTE-Szedeák még április elején kettős győzelemmel jutott tovább a Kozármislennyel szemben a férfi kosárlabda NB I/B középházi rájátszásában. A 9-12. helyért az Univerzal Pack-FKSZC együttese került a Bonifert-tanítványok útjába. A sárváriak igencsak megszenvedtek az Óbudai Kaszásokkal: az idegenbeli 88-77-es vereséget követően hazai pályán 72-59-re tudtak győzni, így minimális különbséggel jutottak csak túl Keleti csoportból érkezett riválison. Amúgy – az SZTE-Szedeákhoz hasonlóan – alig maradtak le a negyeddöntőről: 15 győzelemmel és 7 vereséggel ötödikként végeztek az alapszakaszban Nyugaton.

A Szeged és a Sárvár párharcára klasszikus kuparendszerben kerül sor május 8-án (pénteken) 18 órától, illetve május 10-én (vasárnap) 17 órakor. Az első találkozót az újszegedi sportcsarnokban rendezik, itt kell tehát minél nagyobb előnyt szerezni a szurkolók támogatásával. Az már eldőlt, hogy a továbbjutó a 9. helyért az Elite Baskettel mérkőzik, hiszen a törökbálintiak magabiztosan múlták felül a Pápát (102-76, 80-91).

A kissé hosszúra nyúlt szünetet egyébként az okozta, hogy az SZTE-Szedeák U20-as gárdája előbb az NB I/B, majd az országos versenysorozat négyes döntőjében vitézkedett: a nagy final fourból hatalmas bravúrral bronzérmet hoztak haza Nyilas István legényei. Az U20-as gárda több tagja is stabil tagja a felnőttkeretnek, elég ha csak Tóth Viktorra, Puszta Dávidra vagy Varga Dánielre gondolunk. Az amúgy is kifacsart fiatalokra több fronton vártak és várnak erőpróbák: sokakat az érettségi vagy az egyetemi zh- és vizsgaidőszak érint kellemetlenül ezekben a hetekben. Mindezzel együtt muszáj helytállniuk, hiszen a Szeged nagyon-nagyon szeretne odaérni a 9. helyre a bajnokság végén.

Hogyan készültek az utóbbi hetekben? – kérdeztük az alakulat vezetőedzőjét. „Főleg az U20-asokkal játszottunk edzőmeccseket, hiszen nekik voltak igazán fontos feladataik, mindamellett rengeteget dolgoztunk. Nehézséget csupán az jelentett, hogy az érettségik és a vizsgák miatt sokszor bizony elég ‘szellősen’ jelent meg a társaság az edzéseken. Természetesen nem nagy öröm, hogy gyakorlatilag két napon belül letudjuk a Sárvár elleni két csatát, bár mindenképpen kompromisszumot kellett kötnünk, hiszen egyrészt teremproblémák adódtak, másrészt itt is, ott is sokan tanulnak vagy dolgoznak” – mondta Bonifert Domonkos.

Mint hozzáfűzte, a pénteki első találkozón a győzelem a fő cél, a különbség csupán másodlagos. „Nem mondom, jó lenne nyugodtan, komoly előnnyel utazni Sárvárra, de a fontos, hogy közönségünket kiszolgálva jó játékkal fektessük két vállra az ellenfelet saját pályánkon” – így a vezetőedző.

Az már biztos, hogy az SZTE-Szedeák az egész szezonban nem számíthat Tóth Viktorra, akinek kifordult a térde, illetve az ügyvédi pályára lépett, Kecskeméten dolgozó Nagy András sem segítheti társait. Nyilas István műtét, Simándi Árpád térdsérülés után kezdte újra a munkát, kérdéses, mennyire tudnak formába lendülni a hét végére.

„Maximálisan koncentráltan és fegyelmezetten kell kosaraznunk a Sárvár ellen, csak így lehet esélyünk. Ellenfelünknél több kiváló játékos is szerepel: Henrik István, Horváth Bence és Jarosevits Róbert egyaránt megfordultak az A csoportos szombathelyi Falcóban – utóbbi Vásárhelyen is játszott. Nagyszerű kezdőötössel rendelkeznek a vasiak, remélem, sikerül ezt ellensúlyoznunk, illetve nagyon bízom benne, hogy a cserepadról beszálló játékosaim is megteszik majd a magukét azért, hogy előnnyel utazzunk vasárnap” – foglalta össze Bonifert.

Péntek este 8 órára kiderül, melyik együttes harapott jobban a néhány hetes pauzát követően. A SZEGEDma.hu – ahogy már megszokhatták – részletes tudósítással jelentkezik az első találkozóról, illetve terveink szerint a visszavágóról is.

A felsőházi helyosztók párosítása:

A döntőben: Salgótarján – SMAFC
A 3. helyért: Veszprém – Nagykanizsa
Az 5. helyért: Bonyhád – Jászberény
A 7. helyért: Baja – Eger

Előző sztori

Nem volt rémisztő a matekérettségi

Következő sztori

Német Ferenc a közbiztonságról

Legutóbbi hasonló cikkek