A harmadik helyért játszhat a HPQ Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A röplabda-bajnokság döntőjében: Kaposvár – Kecskemét

hpqkecskemet1A férfi röplabda-bajnokság döntőjébe csak úgy juthatott volna HPQ Szeged, ha a Kecskemét ellen két meccset nyer. Egy sem sikerült, mivel kedden hazai pályán kikapott 3:0-ra. Ezzel a három nyert mérkőzésig tartó párharcot a Kecskemét nyerte. A HPQ a harmadik helyért játszik a MAFC-cal.

A harmadik mérkőzés hangulatában kezdte a találkozót a HPQ Szeged, gyors két ütést vitt be a kecskeméti oldalra. Ettől nem rendültek meg a vendégek, hanem összekapták magukat, és zsinórban 5 ponttal lepték meg a HPQ-t. Küzdött a Szeged, és Nacsa valamint Csányi vezérletével 8-nál utolérték a Kecskemétet. Fej-fej mellett haladt a két csapat, míg egy szegedi rossz szervát egy elnézett nyitásfogadás követett, ami lendületet adott a vendégcsapatnak. A Németh vezette gárda 17-ig meg sem állt, a HPQ viszont mindössze egy pontot ért el ebben az időszakban, 12-17. Az első játszma további részében sem állt össze úgy a HPQ játéka, mint a győztes kecskeméti meccsen. 23-16-nál Nusser Elemér vezetőedző feladót cserélt, Bitó helyett a rutinos Strezeneczkyt küldte pályára. A mentőöv-taktika sem segített, és a Kecskemét simán nyerte a szettet.

A második játszmában az első technika szünetnél már négy ponttal vezetett a Kecskemét, 4-8. A kritikus labdameneteket nem bírta megfogni a Szeged, a szett felénél Németh ütéseivel nem tudott mit kezdeni. Mindez 16-10-es vendégvezetést eredményezett. Magabiztosan röplabdázott a kecskeméti gárda, látszott, úgy érkezett Szegedre, hogy nem szeretne még egy találkozót játszani. Ennek megfelelően talán még pontosabb és elegánsabb játékkal nyerte a második játszmát. A harmadik szettben is mintaszerűen röplabdázott a Kecskemét, és egy pillanatnyi esélyt sem hagyott a szegedieknek. Az utolsó felvonásban valamivel több pontot gyűjtött a HPQ, ami azt mutatta, hogy még a végén sem adta fel a meccset a fiatal csapat.

A Kecskemét győzelmével bejutott az NB I-es férfi röplabda-bajnokság döntőjébe, ahol a Kaposvárral találkozik. A HPQ Szeged hétfőn 18 órától a harmadik helyért játssza első mérkőzését a MAFC-cal az újszegedi sportcsarnokban.

Nusser Elemér: “A találkozón látható volt, hogy miért a Kecskemét jutott a döntőbe. Az előző mérkőzésen, amikor nyertünk, felpiszkáltuk ellenfelünket és most megmutatta mire képes. Nem búslakodunk, hiszen a MAFC ellen a harmadik helyért játszhatunk. Úgy érzem, itt már ötven százalék az esélyünk.”

Férfi röplabda NB I-es ligabajnokság, elődöntő, 3. meccs: HPQ Szeged – KALO-MÉH-Kecskeméti RC (-17, – 16, -19 ). Újszegedi sportcsarnok, 400 néző. V: Tillmann, Kiss.
HPQ Szeged: Csányi, Bitó, Petheő, Oltványi, Nacsa, Babanyecz. Csere: Affenthaller (liberó), Bondor, Strezeneczky, Nieselberger, Csíkos. Edző: Nusser Elemér
Kecskemét: Dorcsák, Dömötör (liberó) Kása, Csala, Bagics, Németh F. Csere: Somodi, Hoffart, Szabó A. Edző: Gyurkó Sándor
Az eredmény alakulása: 1. játszma: 2-0, 2-5, 8-8, 12-17, 16-23. 2. játszma: 4-8, 10-16, 12-18. 3. játszma: 5-8, 9-10, 11-16, 14-19.
A párharcot a Kecskemét nyerte 3-1-re.

Előző sztori

Hoki-vb: Magyar voltam Zürichben!

Következő sztori

Nem volt rémisztő a matekérettségi