Utazás

Utazás: Szlovénia, a Vatikán és Tokaj

Utazás: Szlovénia, a Vatikán és Tokaj

2009. április 10., péntek
Utazás: Szlovénia, a Vatikán és Tokaj

Együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai: utazzon a British Airways-zel, látogasson el Szlovéniába vagy Európa valamely nagyvárosába, és gondoljon a nyárra: idén ismét Hegyalja Fesztivál, Tokajon.

1. Hírek a nagyvilágból

Díjmentes a műemlékek látogatása a Műemléki Világnapon

Dr. Kovács Miklós turisztikai, Dr. Schneider Márta kulturális államtitkár, Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága vezetője, és Szűcs Balázs, az MT. Zrt. vezérigazgató helyettese sajtótájékoztatón ismertette az április 18-i kulturális akciónap részleteit.

Az akciónappal a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, mint főszervező és ötletgazda hagyományt kíván teremteni, hogy a Műemléki Világnap mindenki ünnepévé váljon, amikor érdemes útra kelni és megnézni a régmúlt korok építészeti emlékeit. Több mint kétszáz műemlék csatlakozott a díjmentes akcióhoz, és száznál is több szállásadó várja kedvezményes ajánlattal az odaérkező turistákat. A Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével a MNG népszerűsíti a programot. Részletes műemléklista, régiós túraútvonalak és szálláskedvezmények a www.nemzetimuemlek.hu honlapon, valamint az országos napilapokba befűzött, illetve Tourinform irodákban és nagyobb MOL kutaknál elérhető Itthon otthon van belföldi turisztikai mellékletben tekinthetők meg. A sajtótájékoztatóra műemléki környezetben, a Budai Várban, a Királyi Borház és Pincemúzeumban került sor. A pince kisebb kiállítótermeiben berendezett enteriőrök hűen tükrözik a régi budai présházak és kiskocsmák hangulatát. A kazamatákban elsőként látható a magyar borrendek hagyományait, viseletét összefoglaló kiállítás. Az 1400 négyzetméteres térben a hazai bor, - ital kultúra bemutatása mellett több rendezvényterem is várja a látogatókat.

Az Aquincumi Múzeum szezonnyitója

Az Aquincumi Múzeum hagyományosan április 15-én rendezi meg szezonnyitóját, amellyel egy időben megnyílik az új időszaki kiállítás a Szentendrei út 135. szám alatti kiállítási csarnokban. Ettől a naptól újra látogatható a múzeumhoz tartozó régészeti park is. Az Aquincumi Múzeum 2008. év folyamán csaknem félszáz régészeti ásatást és több mint száz régészeti megfigyelést végzett beruházásokhoz kapcsolódóan a főváros területén. Az immár 13. alkalommal megrendezésre kerülő kiállításon bemutatott tárgyak a főváros történetének az őskortól kezdődő, a római foglalás időszakán keresztül egészen a népvándorlás korig tartó, több mint hétezer évét ölelik fel. Információ: www.aquincum.hu.

Szlovénia: több magyar turista

A Dunántúl-nagyságú ország területe alig több 20 ezer négyzetkilométernél, lakosainak száma 2 millió. Tengerpartja mindössze 47 kilométer hosszú, de a mögötte lévő régiók rendkívül sok látnivalót kínálnak. Mivel az ország területének mintegy felét erdőségek borítják, Szlovénia a világ egyik „legzöldebb" országa. Szlovénia úthálózata kiváló, az országban remek szállodák, kempingek, hotelek, panziók, apartmanok, turistaházak, telente pedig pályaszállások állnak az érkező vendégek rendelkezésére, valamint számos gyógyfürdő, fesztivál, és sportesemény is várja az év minden szakában érkező turistákat. Bojan Meden a Szlovéniai Turisztikai Hivatal PR és marketing managere elmondta, hogy a tavalyi évben a magyar turisták száma 3-5 százalékkal növekedett és elérte az 52-53 ezret, és mintegy 142 ezer vendégéjszakát töltöttek az országban. A turisták között az egyéni vendégek aránya 90 százalék, a csoportosan érkezők mindössze 10 százalékot tesznek ki. A vendégek jellemzően télen hosszabb időttöltenek az országban.

2. Utazások, akciók

Szlovénia legszebb tájain
Időpont: 2009. május 11 - 14. Utazás: Nyugati típusú autóbusszal Szállás: 3 éjszaka *** szállodák 2 ágyas tusolós /WC-s szobáiban Ellátás: félpanzió Részvételi díj: 65.500,- Ft 60 év felettiek kedvezménye: 2.000,- Ft Az ár az utasbiztosítást és a belépőjegyeket nem tartalmazza! Min. létszám: 30 fő. Program:1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) - Budapest - Nagykanizsa- Lendva-Ljubljana 2. nap: Skofja Loka - Bled - Bohinj - Bovec3. nap: Isonzo völgye- Skocjani-barlang - Adria -Piran4. nap: Bovec - Ptuj - Nagykanizsa - BudapestKérjük, tekintse meg a részletes programot itt.Foglalás, bővebb információk: travel@congresstravel.huVároslátogatások repülővel - 2009 tavasz
Szenzációs akció! 30000 Ft árengedmény és programok ajándékba! 2009. április 30-ig történő befizetés esetén! Róma és Vatikán (4 nap/ 3 éj)149900 helyett 119900 Ft / fő Nápoly és Sorrento (5 nap / 4 éj)169900 helyett 139900 Ft / fő Barcelona és Montserrat (4 nap / 3 éj)149900 helyett 119900 Ft / fő Madrid és Toledo (5 nap / 4 éj)159900 helyett 129900 Ft / fő London és Stonehenge (4 nap / 3 éj)159900 helyett 129900 Ft / főPárizs és Disneyland (4 nap / 3 éj) 149900 helyett 119900 Ft / fő Párizs és Loire-menti kastélyok 169900 helyett 139900 Ft / főFoglalás, bővebb információk: travel@congresstravel.hu

3. Minden, ami repülés

Ma reggeltől újabb kedvező árak a British Airways járataira, az alábbi célállomásokra: Itt az alkalom, hogy még többen, meg jobb áron utazhassanak tengerentúlra! Helyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért kérjük, hogy minél hamarabb foglalja le utazását! BUDAPESTATLANTA131100 Ft BUDAPESTBOSTON131100 Ft BUDAPESTCHICAGO131100 Ft BUDAPESTDALLAS136400 Ft BUDAPESTLOS ANGELES157500 Ft BUDAPESTMIAMI143700 Ft BUDAPESTNEW YORK120300 Ft BUDAPESTSAN FRANCISCO149800 Ft BUDAPESTWASHINGTON131100 Ft Eladás : 2009 április 17.-ig Utazás megkezdése : 2009 június 30-ig A jegyek 1 évig érvényesek. Fenti árak valamennyi adót és illetéket, valamint a kiállítási díjat is tartalmazzák! Foglalás, bővebb információk:repulojegy@congresstravel.hu

4. Színház, koncert

Tizedszerre költözik a nyár Hegyaljára

Bizonyítottak: tíz éve még csak egy ötlet volt, hogy legyen minden nyáron Hegyalja Fesztivál, ma neki se indulna neki a nyárnak Hegy' nélkül. Ebben az évben Veletek együtt ünnepel: olyan előadókkal lep meg Titeket, mint a Faithless dj set, a Grammy-díjas Machine Head, a magas fordulatszámon pörgő, londoni Basement Jaxx, a dnb műfajában az egyik alap, Roni Size, a legendás Testament, a Kataklysm vagy a magyar énekessel felszerelkezett kaliforniai banda, az Ignite, de lesz a műfajteremtő Transglobal Underground és a N.O.H.A. ismét. Velük ünnepel majd a hazai muzsikosok legjava is Lovasitól a Quimby-n, Vad Fruttikon, Ossianon át egészen a szintén születésnapot ünneplő, húsz éves Tankcsapdáig. Több mint 210 koncert négy napon át: olyan ünnep ez, amit nem lehet kihagyni.

Hegyalja Fesztivál

Helyszín: TOKAJ Időpont: 2009.07. 15-18. Napijegy: 4 990.- Ft Hegyalja bérlet: 12.500 Ft Kombinált bérlet: 22.900 Ft / Hegyalja ésSZIN fesztiválokra érvényes Jegyek megvásárolhatók irodánkban, melyek üdülési csekkel is fizethetőek.

C&T Hungary Utazási Iroda Szeged, Dáni utca 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.