Tovább robog az FK 1899 Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó megyei III. osztályban az FK 1899 Szeged: az áldozat ezúttal a Földeák gárdája volt. A kék-feketék továbbra is másodikok a tabellán, a Szatymaz ellen félbeszakadt meccs sorsáról továbbra sincs jogerős határozat.

Nem kezdte jól a Földeák elleni mérkőzést az FK 1899 Szeged a labdarúgó megyei III. osztály 18. fordulójában. Az első pár perc szegedi nyomását átvészelő vendégek támadásukból gólt szereztek, kihasználva, hogy az FK a félpályánál óvatlanul labdát vesztett.

Támadásban maradtak a kék-feketék, de egy kontrát követően majdnem kettőre növelték előnyüket a látogatók: Burzon volt jókor jó helyen, ő tudott menteni. A félidő közepétől már egyre nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét a feljutásra törő alakulat, s négy perc leforgása alatt fordítani is tudott: előbb Halász tört végig a jobb szélen szép cselekkel, centerezését pedig Ács bólintotta a rosszul kilépő kapus felett a kapu jobb oldalába, majd egy szépen felépített támadásnál a Nagy V. által lekészített labdát Lednitzky lőtte elemi erővel a kapu jobb oldalába mintegy 25 méterről.

A második félidőben egy gyors találattal pecsételte meg a Földeák sorsát a Szeged:  egy szögletből történő beívelést követően ismét Ács fejelt, a kapus már verve volt, a menteni igyekvő védő pedig csak a gólvonal mögé tudta segíteni a játékszert. A végén a csereként beálló Hulánszky még két szép gólt helyezett el a vendégek hálójában, így téve magabiztossá az FK-sikert.

Hüvös Gábor játékos-edző így értékelte a látottakat: „Sajnos ez már a második olyan mérkőzésünk volt, mikor elalszunk az elején. Az úgynevezett kis csapatok ez még úgy ahogy, de elmegy, ám a rangadókon megbosszulhatja önmagát. Sokkal jobban kellene pörögnünk a bemelegítéskor, mert húsz percbe is beletelik, mire játékba lendülünk. Ha most két-háromgólos előnyre tett volna szert addigra a Földeák, bizony egy szót sem szólhattunk volna. Amikor viszont megtaláltuk a ritmust, bedaráltuk ellenfelünket. Ezen a találkozón is Lednitzky András nyújtott kiemelkedőt, Ács Sándor pedig újra igazolta gólerősségét. Öröm számomra, hogy a cserepadról beszállók is lendítettek a csapaton – megint bebizonyosodott, hogy a 25 fős keretből bárkit vetek be, az megállja a helyét.”

Az FK 1899 Szeged 37 ponttal a második helyen áll. Szombat 17 órakor az ötödik Szegvár ellen idegenben játszanak a kék-feketék.

A labdarúgó megyei III. osztály 18. fordulójában:

FK 1899 Szeged – Földeák TC 5-1 (2-1).
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Burzon, Meszes, Hüvös, Fodor, Lednitzky (Bacsó 62′), Halász (Vozár, 78′), Nagy (Hulánszky 55′), Ács (Majoros 78′), Holecska (Becsei 70′), Murányi (Túróczi 58′). Játékos-edző: Hüvös Gábor.
Földeák TC: Sántha – Molnár, Csontos (Cseszkó 80′), Kelemen, Szűcs, Rosta (Kurai 70′), Kun Szabó, Schneider, Neparáczki B. (Medgyesi 62′), Tóth, Jójárt (Neparáczki J. 50′). Edző: Tóth Imre.
Gólszerzők: Ács (34′, 47′), Lednitzky (38′), Hulánszky (76′, 85′), illetve Csontos (10′).
Sárga lap: Túróczi (65′), Bacsó (70′).

Előző sztori

Szerda: Volt öt évünk – Malek Andrea és Kamarás Iván az IH-ban

Következő sztori

Nyerhető mérkőzést veszített a SZVSE-Gyálarét