Sport

Tovább robog az FK 1899 Szeged

Tovább robog az FK 1899 Szeged

2009. április 21., kedd
Tovább robog az FK 1899 Szeged

Újabb győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó megyei III. osztályban az FK 1899 Szeged: az áldozat ezúttal a Földeák gárdája volt. A kék-feketék továbbra is másodikok a tabellán, a Szatymaz ellen félbeszakadt meccs sorsáról továbbra sincs jogerős határozat.

Nem kezdte jól a Földeák elleni mérkőzést az FK 1899 Szeged a labdarúgó megyei III. osztály 18. fordulójában. Az első pár perc szegedi nyomását átvészelő vendégek támadásukból gólt szereztek, kihasználva, hogy az FK a félpályánál óvatlanul labdát vesztett. Támadásban maradtak a kék-feketék, de egy kontrát követően majdnem kettőre növelték előnyüket a látogatók:

Burzon

volt jókor jó helyen, ő tudott menteni. A félidő közepétől már egyre nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét a feljutásra törő alakulat, s négy perc leforgása alatt fordítani is tudott: előbb

Halász

tört végig a jobb szélen szép cselekkel, centerezését pedig

Ács

bólintotta a rosszul kilépő kapus felett a kapu jobb oldalába, majd egy szépen felépített támadásnál a

Nagy V.

által lekészített labdát

Lednitzky

lőtte elemi erővel a kapu jobb oldalába mintegy 25 méterről. A második félidőben egy gyors találattal pecsételte meg a Földeák sorsát a Szeged: egy szögletből történő beívelést követően ismét Ács fejelt, a kapus már verve volt, a menteni igyekvő védő pedig csak a gólvonal mögé tudta segíteni a játékszert. A végén a csereként beálló

Hulánszky

még két szép gólt helyezett el a vendégek hálójában, így téve magabiztossá az FK-sikert.

Hüvös Gábor

játékos-edző így értékelte a látottakat: „Sajnos ez már a második olyan mérkőzésünk volt, mikor elalszunk az elején. Az úgynevezett kis csapatok ez még úgy ahogy, de elmegy, ám a rangadókon megbosszulhatja önmagát. Sokkal jobban kellene pörögnünk a bemelegítéskor, mert húsz percbe is beletelik, mire játékba lendülünk. Ha most két-háromgólos előnyre tett volna szert addigra a Földeák, bizony egy szót sem szólhattunk volna. Amikor viszont megtaláltuk a ritmust, bedaráltuk ellenfelünket. Ezen a találkozón is Lednitzky András nyújtott kiemelkedőt, Ács Sándor pedig újra igazolta gólerősségét. Öröm számomra, hogy a cserepadról beszállók is lendítettek a csapaton – megint bebizonyosodott, hogy a 25 fős keretből bárkit vetek be, az megállja a helyét.” Az FK 1899 Szeged 37 ponttal a második helyen áll. Szombat 17 órakor az ötödik Szegvár ellen idegenben játszanak a kék-feketék.

A labdarúgó megyei III. osztály 18. fordulójában:

FK 1899 Szeged – Földeák TC 5-1 (2-1).

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Burzon, Meszes, Hüvös, Fodor, Lednitzky (Bacsó 62'), Halász (Vozár, 78'), Nagy (Hulánszky 55'), Ács (Majoros 78'), Holecska (Becsei 70'), Murányi (Túróczi 58'). Játékos-edző: Hüvös Gábor.

Földeák TC:

Sántha – Molnár, Csontos (Cseszkó 80'), Kelemen, Szűcs, Rosta (Kurai 70'), Kun Szabó, Schneider, Neparáczki B. (Medgyesi 62'), Tóth, Jójárt (Neparáczki J. 50'). Edző: Tóth Imre.

Gólszerzők:

Ács (34', 47'), Lednitzky (38'), Hulánszky (76', 85'), illetve Csontos (10').

Sárga lap:

Túróczi (65'), Bacsó (70').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.