Bulvár

Támogatás a szegedi rendőröknek, polgárőröknek, városőröknek

Támogatás a szegedi rendőröknek, polgárőröknek, városőröknek

2009. április 28., kedd
Támogatás a szegedi rendőröknek, polgárőröknek, városőröknek

Csaknem harminc millió forintos támogatást kapott Szeged város önkormányzatától a rendőrség, a városőrség és a polgárőr szervezetek - jelentette be Solymos László alpolgármester (MSZP) kedden a szerződések aláírásakor Szegeden.

A pénz több mint felét a rendőrség kapta. A közgyűlés az idei költségvetés elfogadásakor a tavalyi nyolcmillióról tizenötre növelte a támogatás mértékét. A bűnmegelőzés felértékelődött, és a különböző feladatok ellátásában nagy segítséget jelent ez az összeg - mondta

Lukács János

Csongrád megyei rendőrfőkapitány. A fennmaradó tizenhárom millió forint tizenkét polgárőr és városőr szervezet között oszlik meg, a pénzből igyekeznek költségeiket fedezni.

Kovácsné Vadászi Erika,

a Szegedi Városőrség elnöke elmondta: a különböző költségek kiegyenlítésére elengedhetetlen az a pénz, amit az önkormányzattól kapnak. Az összeget bérleti- és kommunikációs díjra, valamint a járőr feladatokhoz szükséges üzemanyagra költik. A nyár folyamán a kiemelt feladatatok közé tartozik a belvárosi rendezvények biztosítása, de természetesen a lakótelepek sem maradnak őrizet nélkül - tette hozzá.

Majoros István

, a szegedi polgárőr szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: a városi támogatást elsősorban híreszközök, gépkocsik, rendszámfelismerő rendszerek, fényképezőgépek, telefonok beszerzésére fordítják. Kilenc polgárőr szervezet működik Szegeden és átlagosan háromszáz fővel dolgoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.