Támogatás a szegedi rendőröknek, polgárőröknek, városőröknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csaknem harminc millió forintos támogatást kapott Szeged város önkormányzatától a rendőrség, a városőrség és a polgárőr szervezetek – jelentette be Solymos László alpolgármester (MSZP) kedden a szerződések aláírásakor Szegeden.

A pénz több mint felét a rendőrség kapta. A közgyűlés az idei költségvetés elfogadásakor a tavalyi nyolcmillióról tizenötre növelte a támogatás mértékét.
A bűnmegelőzés felértékelődött, és a különböző feladatok ellátásában nagy segítséget jelent ez az összeg – mondta Lukács János Csongrád megyei rendőrfőkapitány.
A fennmaradó tizenhárom millió forint tizenkét polgárőr és városőr szervezet között oszlik meg, a pénzből igyekeznek költségeiket fedezni.
Kovácsné Vadászi Erika, a Szegedi Városőrség elnöke elmondta: a különböző költségek kiegyenlítésére elengedhetetlen az a pénz, amit az önkormányzattól kapnak. Az összeget bérleti- és kommunikációs díjra, valamint a járőr feladatokhoz szükséges üzemanyagra költik. A nyár folyamán a kiemelt feladatatok közé tartozik a belvárosi rendezvények biztosítása, de természetesen a lakótelepek sem maradnak őrizet nélkül – tette hozzá.
Majoros István, a szegedi polgárőr szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: a városi támogatást elsősorban híreszközök, gépkocsik, rendszámfelismerő rendszerek, fényképezőgépek, telefonok beszerzésére fordítják. Kilenc polgárőr szervezet működik Szegeden és átlagosan háromszáz fővel dolgoznak.

Előző sztori

Adományoz-e Bajnai a Hajdú-Bét károsultjainak?

Következő sztori

Varró Dániel, a rímzsonglőr