Szili Katalin megsértette a választási törvényt

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mai nap folyamán már több médium beszámolt arról, hogy a pécsi időközi önkormányzati választáson a szocialista polgármesterjelölt megsértette a választási törvényt, mivel plakátján a „…szavazzon az Összefogás jelöltjére” kifejezésben a nagybetűvel írt összefogás szó megtévesztésre ad okot, hiszen felirat azt is sugallja, hogy Szilit Katalint az Összefogás Pécsért Egyesület is támogatja, miközben ennek épp ellenkezője igaz…

A helyi választási bizottság adott helyt az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke, Kővári János beadványának. A grémium szerint Szili Katalin és az MSZP megsértette a választási törvény jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó alapelvét, mert a szó nagy kezdőbetűvel írásával olyan látszatot keltett, mintha Szili egy ilyen nevű szervezet, mozgalom jelöltje lenne. A pécsi politikai közéletben azonban nincs az Összefogás Pécsért Egyesületen kívül más szervezet, melynek nevében az Összefogás szó szerepel. Az indoklásban a fentiek mellett még az is szerepelt, hogy az egyesület több fórumon, folyamatosan hangoztatta, hogy Páva Zsoltot, a Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja.

Előző sztori

A szív diadala – Elődöntőben a HPQ-Szeged

Default thumbnail
Következő sztori

Május 8-án a Liga is sztrájkol

Legutóbbi hasonló cikkek