Szerda: Volt öt évünk – Malek Andrea és Kamarás Iván az IH-ban

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Malek Andrea és Kamarás Iván játssza szerda este az IH-ban a Volt öt évünk című, két színészre és zenekarra írt musicalt. A Kisszínházban Balta a fejbe, és ha szerda, akkor Szabadegyetem: ezúttal zenéről, szóval és zenével. Újra lesz Önképzőkör és ZMK koncert a Reökben, és ismét vár a vár: megnyílik a kőtár a Várudvarban. A Nemzeti Klub vendége Patrubány Miklós, és az allergiát okozó virágporszemekről és gombaspórákról hallhatunk előadást a jogi karon. Az Egyetemi Tavasz programjaiban sétával és irodalmi esttel emlékeznek Radnóti Miklós születésének 100. évfordulójára, a Millenniumi Klubban filmvetítés: Kissjános – Csoma Zsolt filmje. Chile és Argentina álomhegyeit csodálhatjuk meg a Milleniumi Kávéházban, folytatódnak a Francia Filmnapok, lesz táncház, jazz-est és egyéb jó bulik is.

Színielőadások

A Kisszínházban szerdán 19 órakor Balta a fejbe – az Universitas 1. bérlet érvényes.

Az IH Rendezvényközpontban szerdán 19 órakor musicalt játszanak – két színészre és zenekarra Volt öt évünk címmel. A szerelemről, lemondásról, érvényesülésről és kudarcról szóló musical különleges zenés színházi csemege, mely komoly színészi és énekesi feladat elé állítja a szereplőket és a zenekart. Malek Andrea és Kamarás Iván személyében Böhm György rendező megtalálta azt az izgalmas párost, amely mindkét szempontnak tökéletesen megfelel, és ami szintén nem mellékes: személyük igencsak nagy vonzerőt jelent a közönségnek. Jegyárak: 1-15. sor: 3500,- Ft, 16-26. sor: 3000,- Ft.

Szabadegyetem

Élő zenével illusztrált előadást tart Illés Mária a TIK konferenciatermében szerdán 18 órakor. Az előadás címe: A hely szelleme – Händel, Christian Bach és Haydn a XVIII. századi Londonban. Az program a Szabadegyetem – Szeged része, így ingyenesen és előzetes bejelentés nélkül látogatható.

Önképzőkör és ZMK koncertsorozat a Reökben

Szerdán 16.30 -kor ismét Önképzőkör a Reökben. Ezúttal Újvári Editet hallhatjuk a modern magyar művészetről: Iparterv 2. 1969, Magyar neoavantgárd irányzatok: Frey Krisztián, Konkoly Gyula, Szentjóby Tamás, Erdély Miklós. A szitanyomás technológiája: bemutató a Tömörkény I. Művészeti Szakközépiskola grafikai műhelyében.

A SZTE Zeneművészeti Karának hallgatói komolyzenei koncertek során mutatkoznak be a Reökben. A sorozat alatt a SZTE-ZMK minden egyes tanszaka bemutatkozik. A közönség többek között Bach, Mozart, Chopin, Sosztakovics, Dvořák műveit élvezheti a hallgatók előadásában havonta két alkalommal. A soron következő hangverseny szerdán 19 órakor lesz. A belépés ingyenes.

Ismét vár a vár: megnyílik a kőtár

Szerdán 17 órakor a Várudvarban a Móra Ferenc Múzeum bemutatja a nagyközönségnek a felújított kőtárat. A szakmai bemutató után sor kerül az MTV által készített az “Egy elfeledett vár nyomában” című film vetítésére, amely Horváth Ferenc régész és Szincsok György rendező munkája.

Nemzeti Klub

Szerdán 17 órakor a Nemzeti Klubban a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület Klubhelységében (Szent-Györgyi Albert u 2.) a Magyarok (civil) Szövetségének jövőt alakító beszélgetése. 18 órakor a vendég Patrubány Miklós a Magyarok Világszövetségének elnöke. A rendezvények szervezője és műsorvezetője: Bene Gábor

Allergiát okozó virágporszemek és gombaspórák

Szerdán 18 órakor a SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) Allergiát okozó virágporszemek és gombaspórák címmel Juhász Miklós c. egyetemi tanár, aerobiológus tart előadást Szeged levegőjének 20 éve folyó aerobiológiai kutatási eredményeiről.

Az Egyetemi Tavasz programjai

Irodalmi sétára invitálnak Radnóti Miklós születésének 100. évfordulója alkalmából a költő szegedi emlékhelyein, szerdán 15 órától. A séta az Egyetemi Könyvtár Radnóti-kiállításától (TIK, Ady tér 10.) indul. Idegenvezető: Nyéki Tamás helytörténész.

Az Alsóvárosi Kultúrházban szerdán 17 órától “Nem tudhatom…” címmel a Szegedi Egyetemi Színház Radnóti estje, a költő születésének 100. évfordulója valamint a Költészet napja tiszteletére. Összeállította és rendezte: Czene Zoltán. A belépés ingyenes!

A Millenniumi Klubban szerdán 17 órától filmvetítés: Kissjános Csoma Zsolt filmje.

Kiss János 37 éve dolgozik a budapesti Semmelweis Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetében, annak vezető boncmestere. A több mint három évig készült portréfilmből kiderül, hogy milyen színes egyéniség, aki a mai napig „örömmel megy be minden reggel a munkahelyére.” A film után Tóth Tamás temetőkutató beszélget Kiss Jánossal életről, halálról és a szakmáról.

Az Egyetemi Tavasz programjairól részletesen olvashatnak a www.u-szeged.hu/rendezvenynaptar oldalon.

Túrák és utak a Milleniumi Kávéházban

Szerdán 20 órától a Túrák és utak diavetítéses sorozatban Fábián Tamás (SZTE TTIK Földrajzi és Földtani Tanszékcsoport): Álomhegyek bűvöletében Chilében és Argentínában című diavetítéses előadását hallhatjuk.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:
19 órakor: Vitamin – irodalmi beszélgetések.
21 órakor: A látogató (The Visitor) – feliratos amerikai film, rendező: Thomas McCarthy.

A Belvárosi Mozi szerdai műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
14, 16, 18 és 20 órától: Szörnyek az űrlények ellen 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Conrad Vernon, Rob Letterman.

A Balázs Béla teremben:
16 órakor: Gettó milliomos – színes, feliratos angol-amerikai dráma. Rendező: Danny Boyle.
18.15-kor és 20.30-kor: 13. Francia Filmnapok- Az osztály (Entre les murs) színes, feliratos dráma, rendezte: Laurent Cantet. A filmről és a 13. Francia Filmnapokról bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

A Csőke József teremben:
16.15-kor  Papírrepülők – színes, magyar játékfilm. Rendező: Szabó Simon.
18.30- kor: Gettó milliomos – színes, feliratos angol-amerikai dráma. Rendező: Danny Boyle.
20:45-kor: Őrült Szentivánéj – színes feliratos lett-angol-osztrák-orosz film. Rendezte: Alexander Hahn.

Szerda esti bulik

Szerdán 18 órakor a Nemzetiségek Házában (Osztrovszky u. 6.) Görög táncház. Vezeti: Szeltner László (Iliosz együttes)
A Milleniumi Kávéházban szerdán 20 órakor Storyville Jazz Band.
A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor MK-s napok nyitóbulija Patkós doktorral / Grant s whiskey + cola akció.
A JATE Klubban szerdán 22 órakor Ász nap – Johnie Walker Long Night Party.
Az M-Klubban (Roosevelt tér 5.) szerdán este Kívánság szerda.
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) szerda este Funky Night fever – a legnagyobb funky, r’N’b, hip-hop zenék a 80-as évektől napjainkig. Fellép: DJCybere.
A Garaboncziás Borozóban (Kálvária sgt. 9-11.) szerda este Exit Music, Another Side, Sunday Fury.

Előző sztori

“Nem szabad engednünk, hogy a reménytelenség úrrá legyünk rajtunk”

Következő sztori

Tovább robog az FK 1899 Szeged