Sporthétvége: Bajnokok a tekések és a pólós lányok

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyszerűen indult a szegedi sportos hétvége: nagyszombaton bajnoki címet ünnepelhetett a GabonaTransz tekecsapata és az Universitas női vízilabdacsapata is, az SZTE-Szedeák pedig magabiztosan jutott tovább a Kozármisleny ellen. Vasárnap megkezdte a bajnoki elődöntőt a Szeviép-Szeged: lányaink sajnos súlyos vereséget szenvedtek Pécsett.

Női vízilabda: Hibátlan maradt és bajnok az Universitas!




A női vízilabda OB I/B címvédője és listavezetője, az Universitas Szeged szombaton hazai medencében száll vízbe. Fabó Liliék a Bánki VE-vel és a Hódmezővásárhelyi VSC-vel is megmérkőznek a szegedi fordulóban. Ha mindkét összecsapásukat megnyerik, matematikailag már magukénak tudhatják az újabb B csoportos aranyérmet. A SZUE-ban rendezendő forduló részletes programját is tartalmazó beharangozónkat itt olvashatják el.

Nos, lányaink továbbra sem tudnak hibázni, újra bebizonyították: kinőtték a B csoportot. Három góllal nyerték a Bánki VE elleni rangadót, majd gálameccset rendeztek a Hódmezővásárhely ellen. Az Universitas így tizenkét ponttal vezeti a tabellát, s már abban az esetben is az élen zárná a pontvadászatot, ha utolsó négy mérkőzését elveszítené. Persze sokkal, de sokkal valószínűbb, hogy azokat is behúzza majd az alakulat. Lehet bontani a pezsgőket, lehet dolgozni az A csoportos szereplés feltételeinek megteremtésén! Olvasóink figyelmébe ajánljuk, hogy jövő hét elején hosszabb írásbam számolunk majd be a SZUE-ban rendezett fordulóról, az Universitas diadalmas szerepléséről.

A női vízilabda OB I/B 6. játéknapján:
Universitas Szeged – Bánki VE 11-8 (3-2, 3-2, 2-2, 3-2). A szegedi gólszerzők: Árkosy Lilla 3, Hajdú Enikő, Lengyel Dorottya, Miklós Dóra 2-2, Kuczora Imola, Fabó Lili.
Universitas Szeged – Hódmezővásárhelyi VSC 21-3 (5-0, 5-1, 7-0, 4-2). A szegedi gólszerzők: Lengyel Dorottya 6, Miklós Dóra, Árkosy Lilla, Kuczora Imola, Bordás Tímea 3-3, Hajdú Enikő, Lengyel Anett, Erdélyi Krisztina.
Az OB I/B állása két fordulóval a vége előtt: 1. Universitas Szeged 36 pont, 2. Bánki VE 24 pont, 3. Villanó Fókák Kecskemét 12 pont, 4. Debreceni Öreg Harcsák 9 pont, 5. Hódmezővásárhelyi VSC 6 pont.

Teke: Nyolcadszor bajnok a Szeged!

Története nyolcadik bajnoki aranyérmét szerezheti Szeged férfi tekecsapata a hétvégén. Mindehhez az szükséges, hogy a GabonaTransz-Szegedi TE legalább döntetlent harcoljon ki a Kunfehértó otthonában a korábban Kiss Norberték BL-szereplése miatt elhalasztott találkozón. Nyilvánvalóan nem lesz egyszerű dolguk a Tisza-partiaknak, hiszen a házigazda együttes korábban Zalaegerszegen is győzni tudott. A derbi szombaton 12 órakor kezdődik.

Megszerezte a magyar férfi teke szuperliga aranyérmét a GabonaTransz-Szegedi TE, mely szombaton 5:3-ra győzni tudott Kunfehértón. A Tisza-partiak előnye egy fordulóval a vége előtt így öt pont a most Szolnokon döntetlenező, jövő heti ellenfél Zalaegerszegi TK előtt. Szeged férfi tekecsapata nyolcadszor lett bajnok!

A férfi teke szuperliga 16. fordulójának mérkőzésén: Kunfehértó – GabonaTransz-Szeged 3:5 (3691:3754). A szegedi pontszerzők: Kakuk 653, Kiss N. 687, Karsai L. 605 fával.

Férfi kosárlabda: A kettős győzelemmel ment tovább a Szedeák

Szombaton 18 órától a Kozármisleny együttesét fogadja az SZTE az NB I/B 9-16. helyéért zajló rájátszásban. A Bonifert-legénység az elmúlt héten idegenben is győzni tudott, ám természetesen nem veheti félvállról a visszavágót. Részletes beharangozónkat itt olvashatják.

A szegedi együttesből a sérült Simándi Árpád és Nyilas István mellett a Kecskeméten munkát vállaló Nagy András is hiányzott, ám tartalékosan sem okozott gondot a győzelem és a továbbjutás. A mérkőzésről részletes tudósítást olvashatnak portálunkon.

Férfi kosárlabda NB I/B, a 9-16. helyért, 2. mérkőzés: SZTE-Szedeák – Ceragem Kozármisleny SE 87-80 (19-15, 20-18, 18-22, 30-25). Szeged, 200 néző.
Továbbjutott, így a 9-12. helyért folytathatja: az SZTE-Szedeák kettős győzelemmel.

Női kosárlabda: Előny Mecsekalján

Miután szerdán a Zalaegerszeg ellen kiharcolta az elődöntőbe jutást, nem sokáig pihenhetett a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata, hiszen vasárnap 18 órakor már meg is kezdődik a MiZo Pécs 2010-zel szembeni elődöntő. A baranyaiak számára sem állt túl sok idő rendelkezésre a regenerálódáshoz, hiszen Fűzy Ákos lányai csütörtök este fejezték be a Szolnok elleni negyeddöntőt – igaz, nekik legalább nem kellett túlórázniuk, kettős sikerrel mentek tovább. Nos, a néhány héttel ezelőtti feszült hangulatú, a Pécs győzelmével végződött kupaelődöntő után van némi pikantériája a vasárnap esti mérkőzésnek, s Donkó Orsolya tanítványai fogadkoznak is, hogy ezúttal megmutatják Iványiéknak. Mindkét oldalon akadnak hiányzók: Pécsre már nem tér vissza a szezonban az amerikai Queenan, de Heller Anitára sem számíthatnak (újra bevethető viszont viszont Somogyi Andrea), a szegedieknél pedig két légiós, Almind és Dubrovina dőlt ki hosszabb időre.

Az eldöntő első összecsapását a papírformának megfelelően az esélyes pécsiek nyerték, a Szeged szerdán 19.15-től javíthat. Részletes beszámolónkat itt olvashatják el a mérkőzésről.

Női kosárlabda NB I, elődöntő, első meccs: MiZo Pécs 2010 – Szeviép-Szeged 84-56 (24-16, 23-18, 21-14, 16-8).

Asztalitenisz: Bravúros pontszerzés a Pécs ellen

Az asztaliteniszezők között is Szeged-Pécs összecsapásra kerül sor ezen a hétvégén. Az extraliga hatodik helyén tanyázó Floratom Szeged az ötödik PTE PEAC-A.A.M. gárdáját fogadja szombaton 11 órától Újszegeden, a Déryné utcai csarnokban.

Fantasztikus hangulat, mintegy 100 néző várta az asztalhoz lépő csapatokat a forduló presztízsmeccsén. A párosok összecsapásán a  Dudás-Lukács duó szoros küzdelemben maradt alul a Varga-Laczkó kettős ellen, 0-1. Dudás magabiztos játékkal hozta a kötelezőt, Erdélyi nem bírt Vargával, 1-2. Lukács a végletekig kiélezett derbin maradt alul a szlovák válogatott Csöllével szemben, majd Dudás parádés játékkal győzte le a honi nemzeti csapatban is számításba vett Vargát, 2-3. Lukács sima vereséget szenvedett Laczkótól, de Erdélyi visszahozta a reményeket, 0-2, 7-9-ről verte Csöllét, 3-4. Dudás és Erdélyi is extázisban játszott a záró összecsapásokon, így fordulatos meccsen nem maradhatott el a szegedi pontszerzés.
Lukács Levente: “Taktikáztunk a beírással, végül megérdemelten szereztünk pontot az esélyesebb pécsiek ellen.”

A férfi asztalitenisz extraliga 14. fordulójában: Floratom Szeged – PTE PEAC Pécs 5-5. Győztek: Dudás 3, Erdélyi 2.

Előző sztori

Leiskolázta a Pécs a Szeviépet az elődöntőben

Következő sztori

“Zöld erdőben jártam…” – Locsolóversek