Péntek: Kőválasz a Baltazár Színháztól

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pénteken az IH-ban lép színpadra a Baltazár Színház, Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. Ezen kívül még négy színielőadást láthatunk, hivatásos és amatőr színjátszóktól péntek este, és folytatódik a X. Szegedi Gitárfesztivál. Továbbra is Egyetemi Tavasz a tudomány és igényes művészet jegyében, érdekes programokat kínál a Közéleti Kávéház, pénteken még leadhatják megfejtéseiket a színházi – könyvtári játékban, délután két fiókkönyvtárban várják a gyermekeket. Kovács Zoltán emlékest lesz a Cuháré Táncműhellyel az újszegedi Rendezvényházban, továbbra is Francia Filmnapok, 7. Tavaszi eMKás Diáknapok, és bulik minden műfajban.

Színielőadások

A Nagyszínházban pénteken 19 órakor Királyasszony lovagja (Ruy Blas) – bérletszünet.

A Kisszínházban pénteken 14 órakor Mr. A., avagy a Hang-villa titka – Balu 2. gyermekbérlet.

A Tömörkény István Művelődési Házban (Magyar u. 14.) pénteken 18 órakor Örkény István: Macskajáték – a Petőfi Sándor Színkör előadása. Rendező: Hegedűs Jenő.

Az IH Rendezvényközpontban pénteken 19 órakor a Baltazár Színház bemutatója – Vörös István: Kőválasz. Szereplők: Varga Klári, Kecskés Karina, Müller Péter Sziámi, Lukács Ábel, Darvas Ferenc. Rendező: Elek Dóra. A társulatról: A Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. Megteremti a lehetőséget, hogy sérült emberek a tehetségükből éljenek meg. Jegyár: 1600 Ft.

A Millenniumi Klubban (Dugonics tér 12.) pénteken 20 órakor Gloria Solaris! – a Szoba Színház bemutatója. Rendező: Balogh Bálint.

X. Szegedi Gitárfesztivál

Czap Márk, a Szegedi Országos Gitárverseny győztesének koncertje pénteken 17.30-kor lesz a Reökben, míg pénteken este 20 órakor a Katolikus Házban (Dugonics tér 12.) Petra Polackova koncertjét hallhatjuk.

Egyetemi Tavasz

A VII. Pedagógiai Értékelési Konferenciát (PÉK 2009) pénteken és szombaton rendezi meg az SZTE BTK Neveléstudományi Intézet és Neveléstudományi Doktori Iskola a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (Somogyi u. 7.). A pedagógiai értékelés tág értelemben vett területéhez tartozó hazai kutatók seregszemléjén a hagyományoknak megfelelően külföldi plenáris előadók és határon túli magyar szakemberek is részt vesznek.

Zenés beszélgetésen vehetünk részt Meszlényi Róbert zeneszerző Nyugat-Európában élő leszármazottaival a Meszlényi Alapítvány székhelyén, a SZTE JGYPK Művészeti Intézet Ének-zene Tanszékén (Meszlényi szoba, Hattyas sor 10.)

Közéleti Kávéház

Pénteken 15 órakor a Somogyi-könyvtár büféjében tartják a Feltalálók Baráti Körének tájékoztatóját. Minden feltalálás iránt érdeklődőt szeretettel vár a Feltálalók Baráti Köre nevében Huszár András. A Feltalálók Baráti Kör honlapja: www.febako.extra.hu

A Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében pénteken 17 órakor Borsi István: “Vasutas Dekameron” című könyvének sajtó és közönség bemutatója. A bemutatót vezeti: Szalay István matematikus, a Közéleti Kávéház Kuratóriumának elnöke. Házigazda: Majzik István, a Bába és Társa Könyvkiadó ügyvezető igazgatója, könyvkiadó. Örökzöld dallamok kerekeken – közreműködnek: Tatár Rózsa, Majzik István, Varga Istvánné, Nagy Imre Erik zongora, Háry Ferenc zongorista, zenetanár, zeneszerző.

A Somogyi-könyvtár programjai

Színházi – könyvtári játék – A színházi bemutatók előtt a Somogyi-könyvtárban az előadásokról, színpadra állított művekről szóló kiállítások tekinthetők meg. A könyvtár és a színház honlapján online játékokkal színházjegyet nyerhetnek az aktuális darabokra! A téma ezúttal Berlioz: Faust elkárhozása című darab. A megfejtések leadási határideje: pénteken 19 óráig. A megfejtéseket e-mail-ben kérik, vagy a kitöltött lapok személyesen leadhatók a könyvtár olvasószolgálati pultjainál. Elérhetőségüket (e-mail cím vagy telefonszám) feltétlenül adják meg! További részletek: www.sk-szeged.hu

A Francia utcai fiókkönyvtárban pénteken 16.30-kor a Mesetarisznyában: Az aranyszőrű bárány című magyar népmese és Benn a bárány… kezdetű játék kisgyermekeknek, 7 éves korig.

A Rókusi fiókkönyvtárban 16 órakor a Mesedélután keretében meseolvasásra és barkácsolásra várják a kisiskolás gyermekeket.

“Mutassatok utat” – 3. Kovács Zoltán emlékest a Cuháré Táncműhellyel

Az újszegedi Rendezvényházban (Közép fasor 1-3.) a Cuháré Kulturális Egyesület pénteken 19 órakor emlékműsort rendez a fiatalon elhunyt Kovács Zoltán emlékére. A műsor fellépői: Cuháré Táncműhely, Százszorszép Kamara Táncegyesület, Rábai Miklós csoport, Kankalin Táncegyüttes, Szeged, Táncegyüttes, Hodorog András adatközlő népzenész, Klézse (Moldva), Korinda zenekar, Detot Berbecs és a Cinkák, Mentés Másként Trió, Nyenyere Egyltet, Rozsdamaró Zenekar, Kender Zenekar, Balga Zenekar, Szurdi- Marosi duó.

Pénteki moziműsorok

A Grand Caféban pénteken:

19 órakor: A másik Boleyn lány (The Other Boleyn Girl), feliratos angol film, rendező: Justin Chadwick.

21 órakor: Elcserélt életek (Changeling), feliratos amerikai film, rendező: Clint Eastwood.

A Belvárosi Mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16 és 18 órakor: Szörnyek az űrlények ellen 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Conrad Vernon, Rob Letterman.

20 és 22 órakor: Dragonball – Evolúció – színes, szinkronizált amerikai akció-fantasy. Rendező: James Wong.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 18.15-kor: Őrült Szentivánéj – színes feliratos lett-angol-osztrák-orosz film. Rendezte: Alexander Hahn.

20.30-kor: 13. Francia Filmnapok – Rövidfilmek Mozartjai – színes, feliratos rövidfilm-összeállítás.

Csőke József terem:

16.15-kor, 18.30-kor és  20.45-kor: A felolvasó – színes, feliratos amerikai-német dráma. Szereplők: Kate Winslet, Ralph Fiennes, Karoline Herfurth. Rendező: Stephen Daldry.

A filmekről és a 13. Francia Filmnapokról bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Péntek esti bulik

A Millenniumi Kávéházban pénteken 21 órakor Latin-est – új zenékkel, de a megszokott ingyenes tánctanítással, utána pedig egy táncos buli Szabados Lászlóval.

7. Tavaszi eMKás Diáknapok a SZTE Mérnöki Kar Kollégiumában: pénteken 10 órakor: MK Futball bajnokság, Ping-pong bajnokság, Pörköltfőző verseny. 12 órakor: Fekvenyomó verseny. 13 órakor: Csocsó bajnokság, 14.30-kor: Pókerbajnokság. 16.30-kor: Exit, 17.30-kor: Sörváltó. 18 órakor: Pont 4, 19 órakor: One-Ted, 20.30-kor: ReChords, 22 órakor: Beatrice, Miss Groove feat Szixai.

A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkó Láz – Lemezlovas: Novák .

A JATE Klubban pénteken 22 órakor Smoke/Break.

A H2O Clubban (Felső Tiszapart, Vízitelep) pénteken este Karaoke házibuli. Fellép: DJ. Sindel. A belépés ingyenes.

Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) pénteken este Friday’s night party – a legnagyobb funky, r’N’b, hip-hop zenék a 80-as évektől napjainkig. Fellép: DJ Gureega.

A Centrál Kávézó és Retro Clubban (Széchenyi tér 3.) pénteken este Sztárvendég: Zoltán Erika.

Az M-Klubban (Roosevelt tér 5.) pénteken este Sláger Disco, kívánságpéntek.

A Jazz Kocsmában (Kálmány Lajos u. 14.) péntek este Görbülő Cövek Klub.

Default thumbnail
Előző sztori

Sporthétvége: Folytatódik a kosaras aranycsata

Default thumbnail
Következő sztori

Afgán férfit fogtak el a Mars téren

Legutóbbi hasonló cikkek