Országos fináléban az SZTE-Szedeák fiataljai

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeakobuda22Ahogy arról a SZEGEDma.hu olvasói múlt hétvégén értesülhettek, fantasztikus B csoportos ezüstérme révén bejutott az országos négyes döntőbe az SZTE-Szedeák U20-as kosárlabdacsapata. A „nagy” final fourt vasárnap Zalaegerszegen rendezik. A szegedi fiúk hatalmas elszántsággal készültek a tornára.

Szombat reggel még Szegeden tart edzést, délután viszont – ahogy Nyilas István vezetőedző fogalmazott – a Nemes család nemes cselekedete jóvoltából útnak indul Zalaegerszegre az SZTE-Szedeák U20-as kosárlabdacsapata: Nemes Gábor szülei a buszköltségek felét magukra vállalták, ennek révén a gárda ki tudott gazdálkodni egy  éjszakai szállás árát. A nagy távolság miatt szükség is van arra, hogy pihenten szálljanak harcba a szegedi legények, hiszen másnap két igen komoly ütközet zár rájuk Zalában.

Puszta Dávid (képünkön a labdával) és társai vasárnap a 12 órakor kezdődő elődöntőben az A csoport alapszakaszának győztese, az Albacomp ellen lépnek pályára, a másik ágon 10 órakor a Zalaegerszeg és a Debrecen csatázik, a bronzmeccsere 16, a döntőre 18 órakor kerül majd sor. Ami az első fellépést illeti, a szakemberek nem kimondottan a Szegedet tartják a favoritnak már a felnőttválogatottban is bemutatkozott Hanga Ádámot, valamint több U20-as válogatottat is felvonultató, az A csoportot toronymagasan megnyerő fehérváriak ellen. Ettől függetlenül Nyilas István tanítványai nem lépnek majd feltartott kézzel a pályára. Hadd szögezzük le: az országos négyes döntőbe való bekerüléssel máris óriási sikert ért el az SZTE-Szedeák, ám ahogy az – nagyon helyesen! – lenni szokott, ilyenkor bizony megjön az étvágy!

„A két mérkőzésből legalább az egyiket meg szeretnénk nyerni” – beszélt a célokról a SZEGEDma.hu-nak Nyilas István. „Szerencsére sérültünk nincs, bizakodva és elszántan készültünk egész héten. Bár egy meccsre csak tizenkét embert lehet nevezni, mind a tizennégy játékost magammal viszem, hiszen mindegyikük becsülettel végigküzdötte a szezont. Még az is elképzelhető, hogy a két találkozó között lesznek cserék a keretben, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon. Együttesem számára fantasztikus eredményt jelentett a B csoportos ezüstérem, az már csak a hab lenne a tortán, ha a nagy final fourban is dobogóra állhatnánk. Igen szép jövő áll ez előtt a társaság előtt, hiszen míg ellenfeleinknél többen ‘kiöregszenek’, mi jövőre is együtt maradunk” – vázolta a vezetőedző.

Hír még az SZTE-Szedeák háza tájáról, hogy eldőlt: a felnőttek május 8-án és 10-én mérkőznek a Sárvárral az NB I/B 9-12. helyéért zajló rájátszás keretében – az első meccs lesz Szegeden. Ezen a hétvégén azonban minden szempár a fiatalokon!

Default thumbnail
Előző sztori

Május 8-án a Liga is sztrájkol

Következő sztori

Gyermeklabdarúgók vetélkedtek Szegeden - galéria!

Legutóbbi hasonló cikkek