Nyerhető mérkőzést veszített a SZVSE-Gyálarét

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olyan találkozót bukott el a SZVSE-Gyálarét gárdája a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában, melyet akár meg is nyerhetett volna, ha jobba sáfárkodik lehetőségeivel. Nem így történt, ezért a Kiszombor örülhetett.

Két olyan együttes mérte össze vasárnap a tudását a labdarúgó megyei I. osztályban Gyálaréten, melyek egyaránt a középmezőnyhöz tartoznak. A 21. fordulót követően a kilencedik helyen álló SZVSE-Gyálarét egy esetleges győzelemmel megközelíthette volna a hatodik-hetedik Kiszombor-Nagymágocs kettőst, a Kiszombor pedig azzal a céllal lépett pályára, hogy a három pont begyűjtésével megpróbáljon a meglógott ötösfogat (Sándorfalva, Kistelek, Csongrád, Mórahalom, Ásotthalom) nyomába eredni. Mint azt hétvégi labdarúgó-összeállításunkban már olvashatták, a vendégek örülhettek a találkozó lefújását követően, hiszen 2-1-re megverték a vasutasokat.

A Kiszombor annak köszönhetően szerezte meg a bajnoki pontokat, hogy az első félidőben sokkal pontosabban játszott némiképp dekoncentrált ellenfelénél, a második félidőben pedig egy kivételével átvészelte a SZVSE veszélyes támadásait, majd nem roppant össze, mikor a hazaiak egyenlítettek, hanem volt ereje ahhoz, hogy újra betaláljon.

A SZEGEDma.hu a SZVSE-Gyálarét vezetőedzőjét, Sahin-Tóth Dezsőt kérdezte, mi okozta a vereséget. „Az első félidőben sajnos súlyos hibákat követtek el játékosaink, megérdemelten szerzett vezetést a Kiszombor. A szünetben rendezni tudtuk a sorokat, így a második félidőben egészen más szellemű csapat lépett a pályára. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de ezek közül csak egyet tudtuk értékesíteni, majd ahogy az a futballban lenni szokott, a vendégek egyetlen támadásukból – kihasználva újabb védelmi megingásunkat – belőtték a győztes gólt. Összességében azt mondhatom, az első negyvenöt percben mutatott gyenge teljesítményünkre tekintettel megérdemelten nyertek a zomboriak” – foglalta össze a mester, aki a kapus Udvari Tamást és a Hegyesi testvéreket, Ádámot és Zsoltot emelte ki csapatából a vasárnapi mérkőzésen látottak alapján.

„A felnőttcsapatunk versenyeztetése azért roppant fontos a klub számára, hiszen két lábon álló (SZVSE, Rendőr TE) széles utánpótlásbázis helyezkedik el mögötte. Korosztályos gárdáink rendkívül ígéretesek, hiszen az ifi, illetve a serdülő és az előkészítő I. vezeti a bajnokságát, de másik serdülő- és előkészítő alakulatunk is vitézkedik. A megye I-es SZVSE-Gyálarétet azonban jelenleg mindösszesen egyetlen szponzor tartja életben, a játékosok és az edzők is ingyen végzik munkájukat. Tehetséges, saját nevelésű labdarúgók alkotják a felnőttegyüttest, melyből igazából egy meghatározó védő és középpályás hiányzik. Jó lenne, ha a város is segítene bennünket, hiszen a jövőt csak így építhetnénk eredményesen” – mondta a SZEGEDma.hu-nak Sahin-Tóth Dezső.

A SZVSE-Gyálarét egyébként vasárnapi veresége ellenére 25 pontjával továbbra is a tabella 9. helyén áll. A következő fordulóban igen nehéz feladat vár a vasutasokra, hiszen vasárnap 17 órakor a második Kistelek otthonában lépnek pályára.

A labdarúgó megyei I. osztály 22. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Kiszombor KSK 1-2 (0-1). Gyálarét, 100 néző. Vezette: Erdősi.
SZVSE-Gyálarét: Udvari – Hegyesi Á., István, Ágoston, Rabi, Simon, Hegyesi Zs., Zsikó, Virág (Magyar), Szigeti (Mangó), Bogdán (Kenderesi). Edző: Sahin-Tóth Dezső.
Kiszombor: Kander – Horváth K., Kalász, Papp, Kalmár, Tézsla K. (Kovács), Debreczeni, Becsei, Veszelovszki, Molnár (Csizmadia), Moha (Horváth L.). Edző: Lehota István.
Gólszerzők: Simon (65′), ill. Becsei (25′), Molnár (74′).
Ifjúságiak: SZVSE-Gyálarét – Kiszombori KSK 0-0.

Előző sztori

Tovább robog az FK 1899 Szeged

Következő sztori

Rendteremtés a Pick Szegednél – jövőre kevesebb pénz lesz