Közélet

Mit tervez az egészségüggyel Bajnai?

Mit tervez az egészségüggyel Bajnai?

2009. április 22., szerda
Mit tervez az egészségüggyel Bajnai?

Az „egészségügy" kifejezés még csak nem is szerepel az új miniszterelnök cselekvési tervként bemutatott programjában - hívja fel a figyelmet az elgondolkodtató tényre a Magyar Nemzet.

A válságkezelő intézkedések között az egészségbiztosítási alap bevételeinek százmilliárd forintos csökkenéséről olvashatunk a tételes egészségügyi hozzájárulás (EHO) eltörlése miatt, de az így kieső bevétel pótlásáról nem esik szó. Ha a kiadások csökkentésével vagy más bevételi források megteremtésével a kormány nem fedezi az EHO megszüntetése miatt hiányzó összeget, akkor ez újabb komoly forráskivonást és az ágazat helyzetének további romlását jelenti. A Bajnai-kormány cselekvési terve az egészségügyi szakdolgozók és orvosok - főként külföldre távozásuk miatti - létszámhiányának megoldására sem kínál megoldást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.