Közélet

Kritikus Tömeg a kerékpáros hőskorból

Kritikus Tömeg a kerékpáros hőskorból

2009. április 21., kedd
Kritikus Tömeg a kerékpáros hőskorból

Április 22-én este 20 órakor, a Dóm térről, ha minden igaz, több száz biciklis indul útnak. Aki csatlakozik hozzájuk, egy közel 17-20 kilométeres kétkerekű kiránduláson vehet részt a városban kígyózva. Az esemény a Föld Napjához csatlakozik, s a közismert Critcal Mass, azaz a kritikus tömeg névre hallgat. De a 2009-es év első kerékpáros felvonulása a maga nemében most mégis különleges lesz.

Nem csak azért, mert az esti órákban kezdődik, hanem, mert minden kerékpáros a saját felelőségére veszt most részt az eseményen, hiszen idén se rendőri, se rendezői biztosítás nem lesz. A mottó most csak annyi: „Legyen lámpád! Világos?!"

Ős Critical Mass

„Egy igazi örömkerékpározást tervezünk, és hogy mi az oka, hogy a rendezői oldalon is gyérebb az érdeklődés, nem lesz felvezetés, biztosítás? - avat be a részletekbe

Dovalovszki András

főszervező, a Magyar Kerékpárosklub szegedi alapszervezetének tagja. „A válasz egyszerű és egyben örömteli is. Szegeden már nem kunszt a biciklizés, egyre többen tekernek, ami köszönhető valamelyest a mozgalmunknak is. Elértük tehát a célunk, már csak egy teljesen kiépített, európai színvonalú városi kerékpárút-hálózat kell." Arra a kérdésre, hogy nem illegális-e így, egy csoportban nekivágni a városi körutazásnak, anélkül, hogy bejelentették volna a rendőrségen az eseményt, mint ahogy eddig, Dovalovszki visszakérdezett: „Miért az, hogy az autósok Szegeden dugót csinálnak napi két alkalommal legális dolog, persze, hogy az. És az esküvő, vagy turista kocsikonvojok? Ez most egy igazi ős Critical Mass lesz, hiszen a kezdetekben amolyan underground módon szervezték a felvonulást, mindenféle bejelentés nélkül, és a célja a figyelemfelhívás volt. Bővebb információt a

criticalmass.szeged.hu

oldalon olvashatnak,

az útvonal térképe pedig megtekinthető itt

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.