Bulvár

Kábítószerrel való visszaélés: Kender a tanyán

Kábítószerrel való visszaélés: Kender a tanyán

2009. április 18., szombat
Kábítószerrel való visszaélés: Kender a tanyán

Több mint 100 tő kender növényt találtak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói egy ópusztaszeri tanyában a tegnapi napon - tájékoztatott Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A tanyához lakossági bejelentés alapján jutottak el a nyomozók, ahol az épület egyik belső zárt szobájában egy 40 év körüli magyar férfi, műanyag edényekben vadkendert termesztet. A büntetett előéletű szegedi férfi figyelt a részletekre, mivel a szoba ablakát eltakarta, és gondoskodott a növények fejlődéséhez szükséges mesterséges megvilágításról, valamint a növekedést elősegítő tápanyagokról. A 130 darab növény szakértő általi bevizsgálása (elsődleges vélemény) során megállapítást nyert, hogy azokban kannabiszra jellemző kannabionid vegyületek azonosíthatók, amelyek kábítószernek minősülnek. A 40 év körüli magyar férfivel szemben jelentős mennyiségre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ellenőrzés során, a tanyán tartózkodott még egy 26 éves szegedi férfi, akinél felmerült a gyanú, hogy kábítószert fogyasztott. A gyanút, a „kábítószer fogyasztást kimutató gyorsteszt" eredménye megerősítette, amely marihuána származék fogyasztását mutatta ki nála. A szegedi férfivel szemben csekély mennyiségű kábítószerre elkövetett visszaélés kábítószerrel vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tudatta a sajtószóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.