Közélet

Jobbik: Nem vagyunk senkinek a kreálmánya!

Jobbik: Nem vagyunk senkinek a kreálmánya!

2009. április 9., csütörtök
Jobbik: Nem vagyunk senkinek a kreálmánya!

A Jobbik visszautasítja azokat az alaptalan hazugságokat, melyek szerint a jobboldali radikális párt az MSZP vagy a Fidesz kreálmánya lenne, illetve miatta nem alakulhatott 2002-ben és 2006-ban polgári kormány Magyarországon. Ha a baloldal mellett a jelenlegi ellenzéki erők is támadják a Jobbikot, veszélybe sodorják az ellenzéki összefogást - hangzott el a radiális párt szegedi szervezetének csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tóth Péter

megyei és szegedi elnök, valamint

Ö. Kovács Márton

szegedi alelnök a Fidesz helyi irodája előtt várták a sajtó képviselőit csütörtök délelőtt. Tóth pártja nevében kikérte magának

Cser-Palkovics András

, a Fidesz helyettes szóvivőjének szerdai állításait, melyek szerint a Jobbik akadályozta meg, hogy az elmúlt két országgyűlési választásokat követően polgári kormányzat jöjjön létre hazánkban. A Jobbik csak 2003 végén alakult párttá, 2002-ben civil mozgalomként még a jobboldali erők, így a Fidesz kampányát segítették - hívta föl a figyelmet a szegedi elnök. Tóth hozzátette: hazudik, aki azt állítja, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Fidesz vagy az MSZP kreálmánya lenne. Önálló nemzeti, keresztény, radikális pártról van szó, mely minkét nagy erőtől független. Magukat a nemzetellenes erőkkel szemben határozzák meg. Ha a szegedi és a megyei Fidesz nem határolódik el a Cser-Palkovicsétól hasonló kijelentésektől - folytatta -, akkor a Jobbik sem most, sem a későbbiekben nem lesz hajlandó semmiféle ellenzéki összefogásra, például közös szegedi polgármesterjelölt-állításra. Ha folytatódik a suttogó propaganda arról, hogy az MSZP pénzeli a nemzeti radikális pártot, a baloldal támogatásával juthattak önálló székházhoz, Tóth szerint akár bírósági útra is terelhetik a dolgot. Ö. Kovács Márton szerint nemzetüket féltő és nemzetükért tenni akaró fiatalok közössége alkotja a Jobbikot, mely a harmadik erővé vált Magyarországon, így rosszul jár, aki „aljas és óvodás" eszközökkel próbálja lejáratni, visszaszorítani. Az alelnök ismételten felhívta a vidéki települések polgármestereinek figyelmét: ne akadályozzák pártjuk kampányát. Tóth Péter hozzáfűzte: visszajelzéseik szerint a fideszes országgyűlési képviselő

Nógrádi Zoltán

választókörzetében folyamatosan akadályt gördít a jobbikos rendezvények elé, például rendőrök igazoltatják az eseményekre igyekvőket. Véleménye szerint ez nem fér a demokratikus szabályok adta keretek közé, ezért minden törvényes úton fellépnek majd a hasonló jelenségek ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.