Hétfő: Ha én rózsa volnék – Péter Szabó Szilvia önálló estje a színházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nagyszínházban hétfőn este hallhatja a közönség Péter Szabó Szilvia “Ha én rózsa volnék” című koncertsorozatának szegedi előadását. Délelőtt és délután a Kisszínház a gyermekeket várja, este irodalmi estet rendeznek kortárs költők verseiből. Ismét lesz LightMagyarMix a Reökben, és Varró Dániel a vendég a Teaházban hétfő délután. György Imre fotókiállításának megnyitóját tartják a Millenniumi Klubban, a képzőművészet a téma a Közéleti Kávéházban hétfőn, és két tudományos programot is kínál az Egyetemi Tavasz. Változatos a mozik ajánlata, lesz EHÖK Filmklub, tavaszköszöntő mulatság és táncház, és Colorstar lemezbemutató koncert bulival.

Hétfő este a színházban

A Nagyszínházban hétfőn 19 órakor “Ha én rózsa volnék” címmel Péter Szabó Szilvia önálló estjét hallhatja a közönség. Péter Szabó Szilvia sokoldalúságáról már eddig is meggyőződhettünk, most ismét egy új arcát mutatja meg önálló dalestjei során. A Ha én rózsa volnék elnevezésű koncertsorozaton az énekesnőt, a Nox koncertekről már jól ismert zenészek – néhány új taggal kiegészülve – kísérik, illetve az esteken, és egy meglepetésvendég is színpadra lép. A koncert során nemcsak a már jól ismert Nox-dalok lesznek hallhatók, hanem olyan slágerek is, amelyek az énekesnőhöz különösen közel állnak. A rendezvény külön érdekessége, hogy a közönség alakíthatja az esten felcsendülő dalok sorrendjét. A szünetben – mobil interneten keresztül – minden rajongó leadhatja szavazatát kedvenc dalaira – egy már meglévő lista alapján -, amellyel befolyásolhatja a koncert második felének összeállítását.

A Kisszínházban hétfőn 10 és 14 órakor Mr. A., avagy a Hang-villa titka. Délelőtt a Malacka 2. gyermekbérlet, délután a Hófehérke 2. gyermekbérlet érvényes.

Volttól az elkövetkezőkig – avagy milyen hosszú a tarack szára?

Hétfőn 20 órakor a Kisszínházban Keresztmetszet kortárs költők verseiből Balla Zsófiától Kukorelly Endrén át Varró Dánielig. „Többféle meghatározással is kísérletezem, és ezek egyike az volt, hogy a mű tanúskodás. Aki művet csinál, tanúskodik. Az ember legyen annak a világnak tanúja, amely világban él. Ahol valóban él. Ott él és mellette tanúskodik. Bárhogyan is akarom, nem tudom másképpen mondani.” (Hamvas Béla). Tanúskodnak: Márkus Melinda és Szívós László, a Szegedi Nemzeti Színház művészei.

LightMagyarMix

LightMagyarMix – mocskosul szelíd magyarságparódia – a Szegedi Focus Műhely előadása a Reökben hétfőn 20 órakor. Rendező: Benkő Imola Orsolya. A 18 éven feletti nézőknek ajánlott szórakoztató produkció a nagy magyar drámai kánon szereplőit állítja középpontba. Így találkoznak Az ember tragédiája, a Bánk bán és a Csongor és Tünde női és férfi főszereplői egy színpadon. Kiderül, hogy sok mindent elrontottak, rossz döntéseket hoztak, hittek, reméltek, küzdöttek – akárcsak mi mindannyian. Belépőjegy: 700 Ft, diákigazolvánnyal 500 Ft, támogatói jegy 1.000 Ft.

Varró Dániel a Teaházban

Az Assam Teaházban (Dugonics tér 11.) hétfőn 18 órakor Varró Dániel költővel Gaborják Ádám irodalmár beszélget.

György Imre fotókiállításának megnyitója

A Millenniumi Klubban (Dugonics tér 12.) hétfőn 18 órakor György Imre (Óbecse) fotókiállításának megnyitója. Megnyitja: Kossuth Tivadar festőművész. György Imre sajátos technikájú természeti képeket készít: felvétel közben elforgatja gépét. Az így születő alkotások hasonlítanak a számítógépes ábrázolásokhoz, azonban ezek eredetiek, az emberi fantázia, ügyesség és a fényképezőgép közös munkája. Megtekinthető május 7-ig, naponta 12 – 23 óráig.

Közéleti Kávéház

Hétfőn 16 órakor a Somogyi-könyvtárban Mutsy Zsuzsanna: Munkácsy Mihály, Rippl-Rónai József Festőművészek élete és munkássága. Börcsök Zsuzsanna keramikus, ötvös, portré festő bemutatkozása. Beszélgetőtárs: Borsi István tanár.

Egyetemi Tavasz – tudományos programok

Előadás és prezentációs technikák tréninget tart az SZTE Karrier Iroda hétfőn és kedden a TIK-ben (Ady tér 10.). Részletek: www.sztekarrier.hu.

Szeged Workshop on Educational Evaluation címmel rendez tudományos tanácskozást az SZTE BTK Neveléstudományi Intézet Oktatáselméleti Kutatócsoport és Neveléstudományi Doktori Iskola hétfőn és kedden a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (Somogyi u. 7.). Hazai és külföldi kutatókkal együttműködve, a tapasztalatokat megosztva a következő főbb témákra kerül sor: kompetenciák formatív és diagnosztikus mérési-értékelési lehetőségeinek áttekintése, illetve a technológiaalapú mérés-értékelés lehetőségeinek áttekintése.

EHÖK Filmklub

A Millenniumi Klubban (Dugonics tér 12.) hétfőn 20 órakor EHÖK Filmklub: Batman – A Sötét Lovag (The Dark Knight) színes, szinkronizált, amerikai film.

Hétfői moziműsorok

A Grand Caféban hétfőn:

19 órakor: Elcserélt életek (Changeling), feliratos amerikai film, rendező: Clint Eastwood.

21 órakor: A másik Boleyn lány (The Other Boleyn Girl), feliratos angol film, rendező: Justin Chadwick.

A Belvárosi Mozi hétfői műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 és 16 órakor: Szörnyek az űrlények ellen 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Conrad Vernon, Rob Letterman.

18 és 20 órakor: Dragonball – Evolúció – színes, szinkronizált amerikai akció-fantasy. Rendező: James Wong.

Balázs Béla terem:

16 órakor, 18.15-kor és 20:30: Őrült Szentivánéj – színes feliratos lett-angol-osztrák-orosz film. Rendezte: Alexander Hahn.

Csőke József terem:

16.15-kor, 18.30-kor és  20.45-kor: A felolvasó – színes, feliratos amerikai-német dráma. Szereplők: Kate Winslet, Ralph Fiennes, Karoline Herfurth. Rendező: Stephen Daldry.

Hétfő esti bulik

A Millenniumi Kávéházban hétfőn 20 órakor Tavaszköszöntő mulatság és táncház – zenél és táncot tanít a Tiszavirág Alkalmi Egylet.

A JATE Klubban hétfőn 22 órakor Colorstar lemezbemutató koncert. Vilmos akció!
A koncert után buli Dj. Almával. A Kisteremben: Dj. Egon.

Előző sztori

Nem volt elég a szuperfinis – Bajnok az MKB-Sopron

Következő sztori

Labdarúgás: Teljes a hétvégi eredménysor