Gyurcsányék búcsúajándéka: százmilliók protokollra

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A távozó Gyurcsány-kormány utolsó ülésén több százmillió forint szétosztásáról határozott, ami főként a Külügyminisztérium és a Miniszterelnöki hivatal protokoll- és médiakiadásait fedezheti majd – számolt be a Magyar Nemzet.

„A bukott kormány utolsó ülésén tisztességtelen módon 876 millió forintot juttatott a külügynek, melyből javarészt a miniszterelnök protokollkiadásait akarják fedezni, valamint több százmillió jutott a Miniszterelnöki Hivatal teljesen felesleges médiakampányára is” – fogalmazott Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a Veres János pénzügyminiszterhez benyújtott írásbeli kérdésében.
Az eddigi „legbrutálisabb megszorító csomaggal” kívánják elvenni a pénzt az emberektől, miközben saját luxuskiadásaikra százmillió forintokat szavaznak meg a szocialisták – hangoztatta Szijjártó. A képviselő Veres Jánostól azt tudakolta, nem érzi-e tisztességtelennek a pénzügyminiszter, hogy még bukásuk után is osztogatják az adófizetők pénzét.
A Gyurcsány Ferenc vezette kormány utolsó ülésének jegyzőkönyve szerint a Külügyminisztérium kormányfői protokollkiadások feltöltésére 876 millió forintot, a külképviseletek kiadásaira 412 millió forintot, a 2011-es magyar EU-elnökség előkészítésére (főként személyi kiadásokra) pedig 312 millió forint kapott.
A Miniszterelnöki Hivatal nemzeti ünnepek szervezésére és médiakampányra 448 millió forintos támogatásban részesült, a nemzetbiztonsági szolgálatok beruházásai 135 millió forinthoz jutottak.
A teljes cikk itt olvasható.

Előző sztori

Sonka, torma, piros tojás – Csokinyuszi a kalapból

Következő sztori

Nagypéntek: Jézus halálára emlékeznek a templomokban