Gyermeklabdarúgók vetélkedtek Szegeden – galéria!

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rteedzomeccs19Remek időben került sor pénteken Szegeden a NUSI-UPI tavaszi második fordulójára. Három korosztályban négy gyermek-labdarúgócsapat mérkőzött.

A Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet, valamint az Utánpótlás-nevelési Igazgatóság  programja keretében az ország utánpótlás-labdarúgócsapatai versenyeznek egymással. A szegedi körzet tornáit a Rendőr Testedző Egylet koordinálja. Itt három egyesület négy együttese játszik, a Rendőr TE Szeged (két gárdával), a SZVSE és a Tápé ESK. A 11 év alatti gyerekek három korosztályban (1998-1999; 2000-2001; 2002 után születettek) csapnak össze. Minden szezonban hat fordulót tartanak, hármat-hármat ősszel és tavasszal.

A program célja, hogy minél több aprósággal szerettessék meg a labdarúgósportot, valamint, hogy növekedjen a regisztrált gyermeklabdarúgók száma, s összesíteni lehessen, hogy országos szinten hányan versenyeznek ebben a sportágban. Külön támogatási rendszert is kialakítottak ehhez, így az egyesületek létbiztonsága felé is tett egy lépést a Magyar Labdarúgó-szövetség.

A pénteki napon egyébként a legkisebbeknél Tápé, a középső korosztályban a Rendőr TE II. csapata, míg a legidősebbek között a SZVSE bizonyult a legügyesebbnek.

A pénteki szegedi eredmények:

U7:

Tápé – Rendőr TE I. 1-1
Rendőr TE II. – SZVSE 6-0
Tápé – Rendőr TE II. 4-3
Rendőr TE I. – SZVSE 4-1
Tápé – SZVSE 6-0
Rendőr TE I. – Rendőr TE II. 3-2

U9:

Tápé – Rendőr TE I. 6-0
Rendőr TE II. – SZVSE 4-2
Tápé – Rendőr TE II. 1-8
Rendőr TE I. – SZVSE 1-1
Tápé – SZVSE 1-4
Rendőr TE I. – Rendőr TE II. 0-3

U11:

Tápé – Rendőr TE I. 0-3
Rendőr TE II. – SZVSE 2-4
Tápé – Rendőr TE II. 2-2
Rendőr TE I. – SZVSE 1-3
Tápé – SZVSE 2-5
Rendőr TE I. – Rendőr TE II. 1-3

no images were found

Előző sztori

Országos fináléban az SZTE-Szedeák fiataljai

Következő sztori

Vandál Vasököl