Folytatódik Ákos jubileumi koncertsorozata – hamarosan Szegeden is!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton Győrben kezdődik Ákos jubileumi koncertsorozatának második felvonása, amely a hatalmas sikert aratott tavalyi Ákos 40 című turné folytatása.

Az Ákos 40+1 turnén az énekes kétfelvonásos lírai dalesten húszéves pályafutásának legnagyobb sikerű szerzeményeivel lép színpadra. A zenészek ezúttal némileg felfrissítik a repertoárt, ráadásul egy új dalt, a Gumicukort is bemutatnak.
A tavalyi turné óriási közönségsikert hozott és a kedvező kritikai fogadtatás sem maradt el: a szmokingos, csendes kamarakoncerteket húszezren látták országszerte. Minden színház- és koncertteremben dupla előadást tartottak, de nagyobb sportcsarnokokban is játszott Ákos és zenekara. A turné első részét tavaly novemberben dupla telt házas koncert zárta a Művészetek Palotájában Budapesten.
“Fontos számunkra ez a műsor, nagyon szeretjük játszani, igazi szívügy. Jó látni, hogy a koncerteken a közönség tomboláshoz szokott része is lassan átveszi az előadás tempóját, és a hallgatóságban megtörténik a dal” – nyilatkozta Ákos az MTI-nek. Mint mondta, a turnéval katartikus pillanatokat élnek át; látják a tekinteteket, a rezdüléseket, és ez egészen más, mint tízezer őrjöngő ember előtt zenélni.
Ákos hangsúlyozta: élete eddigi legszebb koncertélményét kapta a jubileumi előadásoktól, és sok visszajelzésből tudja, hogy azok másoknak is többet jelentettek két óra kikapcsolódásnál.
“Két másodperc csönd a dal lecsengése és a taps felcsattanása között néha többet ér, mint sok zajos siker” – jegyezte meg Ákos, a Bonanza Banzai egykori frontembere.
Az énekes, zeneszerző, szövegíró, költő, alkalmi színész és kliprendező 2008 áprilisában töltötte be negyvenedik életévét. Ezzel egy időben egy másik kerek évfordulót is ünnepelt: húsz éve ír dalokat, ezalatt 24 magyar és hat angol nyelvű albumot rögzített. A kiadványok többsége aranylemez lett, de több platina is van köztük. Töretlen sikerét több száz teltházas koncert, valamint számtalan szakmai díj jelzi.
Dalszerzői-előadóművészi munkája mellett eddig öt verseskötete jelent meg. 2001-ben Kaszás Attilával közösen verses hangjáték-albumot készített, idén Krúdy-hangoskönyvvel jelentkezett. Zeneszerzőként működött közre a Terror Háza Múzeum és a hódmezővásárhelyi Emlékpont kiállítás létrehozásában. Készített műfordításokat Phil Collins dalszövegei alapján, írt zenét Brecht-darabhoz, rendezett videoklipeket, szerepelt tévéfilmben és színházi előadásokban.
Az Ákos 40+1 turné Győrben veszi kezdetét szombaton, majd április 25-én és 26-án Budapesten a Kongresszusi Központban, május 1-én Debrecenben, május 9-én Zalaegerszegen, május 16-án Szegeden, május 17-én Pécsett, június 6-án Tatabányán, június 13-án Veszprémben, június 20-án pedig Sopronban lép fel a zenekar. A koncertsorozat július 1-én egy ugyancsak soproni előadással zárul.

Default thumbnail
Előző sztori

Vahl Tamás lemondott, mielőtt kinevezték volna

Következő sztori

Kósa Bajnairól és a „régi motorosokról" - videó

Legutóbbi hasonló cikkek