Közélet

Fidesz: Mielőbbi pályázatot a munkahelyek megőrzéséért!

Fidesz: Mielőbbi pályázatot a munkahelyek megőrzéséért!

2009. április 27., hétfő
Fidesz: Mielőbbi pályázatot a munkahelyek megőrzéséért!
sajtaj1
A Fidesz helyi frakciója felszólította a szegedi városvezetést, hogy a februári közgyűlésen már jóváhagyott 50 millió forint összegű munkahelymegőrző pályázati lehetőségeket végre tegye elérhetővé a vállalkozók számára. Az ellenzék szerint az önkormányzat tehetetlensége miatt nő folyamatosan a munkanélküliek száma a megyeszékhelyen.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a szocialisták belső pártharcai miatt a tavaly decemberben már megígért, és a februári közgyűlés által meg is szavazott 2009-es munkahelymegőrző alap pályáztatására a szegedi városvezetés az idei év eddigi négy hónapja alatt képtelen volt épkézláb javaslatot tenni.

Hüvös László

úgy fogalmazott,

Botka László

polgármester inkább a kormánypártokon belüli torzsalkodást tartotta fontosabbnak, semmint a helyi vállalkozók megsegítését. A Fidesz frakció tavaly decemberben beterjesztett javaslata alapján már januártól csökkenhettek volna a szegedi mikrovállalkozások adóterhei, de ezt az indítványt a baloldali többségű városvezetés lesöpörte. A közgyűlés ezzel az új kormány programjához hasonlóan munkahelyellenes intézkedést hozott és állásokat, hazai kis- és középvállalkozásokat veszélyeztet - fogalmazott a frakcióvezető.

Póda Jenő

, az önkormányzat Pénzügyi Bizottságának alelnöke hozzátette, hogy a Fidesz által javasolt adócsökkentés helyett Botkáék vállalkozásfejlesztési pályázatot ígértek, de most április végén még mindig nincs hír róla, hogy a pályázati lehetőség mikor nyílik meg a helyi vállalkozók előtt. A közgyűlés által megszavazott 50 millió forintos kerettel induló munkahelymegőrző alap egyelőre elérhetetlen a szegedi vállalkozások számára, holott a megyeszékhelyen a munkanélküliek száma csaknem 700 fővel emelkedett december óta. „Adócsökkentéssel, de még ezzel a szerény pályázati forrással is meg lehetett volna menteni állásokat - de a városvezetés csak beszél, közben nem tesz semmit" - összegezte Póda. Ha egy-két héten belül - amiben még bízik a Fidesz - sikerülne kiírni a pályázatot, akkor is csak júniusban lenne hozzáférhető a támogatások összege. A Fidesz frakció a sajtó nyilvánosságán keresztül felszólította Botka László polgármestert, hogy vessen véget ennek az áldatlan állapotnak, hasson oda gazdasági alpolgármesterre és a Pénzügyi Bizottság elnökére, mert a kialakult helyzetért mindannyian közösen felelősek. Az ellenzéki párt frakciója szerint elengedhetetlen a pályázat mihamarabbi kiírása, mert minden késlekedés újabb munkahelyek elvesztését eredményezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.