/

Fegyveres rablásokat szimuláltak a rendészeti iskolában

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rendortisztiiskolaAkciófilmekben látható látványos bemutató keretein belül a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara (SZVMSZK) Csongrád megyei Szervezete és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola közösen avatta fel a rendőr szakiskola új taktikai házát a Bajai úton. A rendvédelmi és bűnmegelőzési szituációk gyakorlására kialakított hangár a munkaerő alap szakképzések támogatására elnyert pályázati pénzéből készült el.

A vagyonvédelmi kamara megyei alelnöke, Márton Imre portálunknak elmondta, hogy szeretnék propagálni ezt az új lehetőséget a különböző vagyonvédelmi vállalkozások felé is, hiszen itt egy olyan szituációs házban tarthatnak éles gyakorlatot a vagyonőrök, biztonsági őrök, ahol a különböző helyzetgyakorlatokat – fegyveres támadások, rablások szimulálása – három szögből is rögzítik a kamerák, s a felvételeket később részletesen ki lehet elemezni. Az akcióban résztvevők pulzusszámát is rögzíthetik, amely az egyén stressz-állapotának a változásáról szolgáltat adatokat.

Vörös Tibor őrnagy, a rendészeti iskola nevelési és területi szakmai gyakorlati szakcsoportvezetője bemutatta a helységet, amit elmondása szerint hamarosan még élethűbb körülmények jellemeznek majd, hiszen be fognak rendezni egy pénzfiókot, bútorokkal, lesz magánlakás, bolt, vendéglátó egység. Az ember valóban úgy érzi, mintha egy kis filmstúdióba csöppent volna, ahol dörögnek a vaktöltények…

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Brutális mértékű is lehet a gazdaságunk visszaesése

Default thumbnail
Következő sztori

Az ítélethirdetést követően megszökött egy vádlott a bíróságról Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek