Bulvár

Fegyveres rablásokat szimuláltak a rendészeti iskolában

Fegyveres rablásokat szimuláltak a rendészeti iskolában

2009. április 27., hétfő
Fegyveres rablásokat szimuláltak a rendészeti iskolában
rendortisztiiskola
Akciófilmekben látható látványos bemutató keretein belül a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara (SZVMSZK) Csongrád megyei Szervezete és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola közösen avatta fel a rendőr szakiskola új taktikai házát a Bajai úton. A rendvédelmi és bűnmegelőzési szituációk gyakorlására kialakított hangár a munkaerő alap szakképzések támogatására elnyert pályázati pénzéből készült el.

A vagyonvédelmi kamara megyei alelnöke,

Márton Imre

portálunknak elmondta, hogy szeretnék propagálni ezt az új lehetőséget a különböző vagyonvédelmi vállalkozások felé is, hiszen itt egy olyan szituációs házban tarthatnak éles gyakorlatot a vagyonőrök, biztonsági őrök, ahol a különböző helyzetgyakorlatokat - fegyveres támadások, rablások szimulálása - három szögből is rögzítik a kamerák, s a felvételeket később részletesen ki lehet elemezni. Az akcióban résztvevők pulzusszámát is rögzíthetik, amely az egyén stressz-állapotának a változásáról szolgáltat adatokat.

Vörös Tibor

őrnagy, a rendészeti iskola nevelési és területi szakmai gyakorlati szakcsoportvezetője bemutatta a helységet, amit elmondása szerint hamarosan még élethűbb körülmények jellemeznek majd, hiszen be fognak rendezni egy pénzfiókot, bútorokkal, lesz magánlakás, bolt, vendéglátó egység. Az ember valóban úgy érzi, mintha egy kis filmstúdióba csöppent volna, ahol dörögnek a vaktöltények...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.