Előny a Sopronnál a bajnoki döntőben

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezúttal elmaradt a Szeviép-Szeged bravúrja

A Sopron nyerte a női kosárlabda-bajnoki döntő első mérkőzését a Szeviép-Szeged ellen. A nagy küzdelemben a vendég Szegednek a harmadik negyedben lett volna lehetősége ledolgozni hátrányát, de megremegtek a kezek. A befejező játékrészben a hazaiak jól tartották előnyüket. Folytatás szerdán 16.30-tól az újszegedi sportcsarnokban.

Megkezdődött a női NB I-es kosárlabda-bajnokság döntője. Olyan még nem volt, hogy szegedi csapat szerepeljen a fináléban. Ez most megtörtént, és a Szeviép-Szeged a Sopronnal viaskodhat. A három nyert mérkőzésig tartó párharc első összecsapását a hűség városában rendezték.

A szegediek a találkozó elején jól tartották magukat, a 6. perc közepén még vezettek egy ponttal, 11-12. Majd Macleod és Amber Holt kosaraival másfél perc elteltével már a hazai együttesnél volt az előny, 17-12. Az ötpontos különbség a negyed végére majdnem megduplázódott.

A második játékrész elején a Szeged Németh és Maslowski kosaraival feljött 23-20-ra. Óriási küzdelem volt a pályán, a Szeviép nem játszott megilletődötten. Miért is tette volna, hiszen az alapszakaszban egyszer legyőzte Európa-hírű ellenfelét. Igaz ezt nem Sopronban, hanem Szegeden tette. A vendégeknél a pontgyártásba Maslowski mellé Zserzserunova és Szakács is felfejlődött, ami azt eredményezte, hogy a 16. perc végén már csak egy pont volt a különbség, 31-30. Ezután érthetetlenül megtorpant a Szeged, amit a Sopron kihasznált és elhúzott, a szünetben 40-30-ra vezetett. Ekkor a két legeredményesebb játékos a soproni Holt és a szegedi Maslowski volt, mindketten 13 pontot dobtak. Maslowski középtávolról és büntetőből sem hibázott.

A második félidő elején mintha a Szeviép az öltözőben maradt volna, csak a harmadik perc végén tudta a labdát a kosárba továbbítani, ekkora viszont a Sopron már ellépett 16 ponttal. Tetemes előnyt szerzett a hazai gárda Némethék felköthették a kombinét az egyenlítésért. Hajtottak, de sok hibát vétettek, és a hátrány csak minimálisan csökkent. Maslowski is megtorpant a kosárgyártásban, Donkó Orsolya vezetőedző le is cserélte. Két percre a Sopronnál is megállt a tudomány, amit nem tudott kihasználni a Szeged. A harmadik negyed utolsó percében négy-négy pont esett, így a Szeviép a félidőhöz képest nagyobb hátrányba került, 58-44.

Hatalmas iramban kezdte mindkét együttes az utolsó negyedet, a Szegednek nem volt vesztenivalója. De a nagy rohanásba sok hiba csúszott a vendégoldalon, ami a hazaiaknak kedvezett. A játékrész felénél, mivel a Sopron előnye nem csökkent, érezhető volt, hogy a Szeged csak nagy bravúrral fordíthat. Ez nem történt meg, és a találkozó vége előtt két perccel már 20 pont volt a különbség, 71-51. Ez azt jelentette, hogy a Szeviép elbukta a párharc első mérkőzését, mert ennyi idő alatt ekkora hátrányt képtelenség ledolgozni.

Folytatás szerdán, 16.30-tól az újszegedi sportcsarnokban.

Uniqa NB I A csoportos női kosárlabda-bajnokság, döntő, első mérkőzés:

MKB-Euroleasing Sopron – Szeviép Szeged 73-54 (23-15, 17-15, 18-14, 15-10). Sopron 1500 néző. Vezette: Cziffra Cs., Györffy P., A. Kapitány G.

Sopron: Holt 21, Honti 8, Macleod 12/6, Milovanovics 8, Horti 8. Csere: Horváth Zs., Horváth L., Eördögh 8, Semsei, Krivacsevics 8, Hadarics. Edző: Székely Norbert.

Szeviép-Szeged: Németh 8, Fürész 5/3, Laczi 2, Maslowski 18/3, Zserzserunova 10. Csere: Szakács 4, Pusztai, Vincze 4, Tóth, Russai 3/3, Lengyel. Edző: Donkó Orsolya.

Default thumbnail
Előző sztori

Kedd: Idén is Egyetemi Tavasz

Default thumbnail
Következő sztori

Új, csillagászati alapismereteket bemutató honlap indult

Legutóbbi hasonló cikkek