Bulvár

"Egy-házunk" - egy Földünk

"Egy-házunk" - egy Földünk

2009. április 21., kedd
"Egy-házunk" - egy Földünk

A József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) kiállítóterébe a környezetvédelem és az egyház kapcsolatáról, lehetőségeiről szóló sokszínű programra hív a Szegedi Katolikus és a Szegedi Református Egyetemi Lelkészség minden érdeklődőt április 22-én, a Föld Napján 8-tól 18 óráig. Sok más mellett szó lesz a személyes környezetvédelmi lehetőségekről, valamint arról, mennyire valósul meg a környezetvédelemben az egyház szerepvállalása, vagy hogyan néz ki a fenntartható fejlődés a Biblia fényében - tudatta Bánvölgyi Helga főszervező.

A szervezők célja, hogy a Föld Napjának hetében (ápr. 20.-24.) megismertessék az egyház szerepvállalását a környezetvédelem terén, illetve beszélgetést kezdeményezzenek a témában. Bemutatják a lelkészségek környezetvédelem terén végzett eddigi munkáit. Szeretnék elgondolkoztatni az arra járókat, hogy ők mit tehetnek. Erre ösztönöz majd a TIK előterében kiállított paraván, amelyen sok más mellet a "Fair Trade"-et igyekeznek népszerűsíteni, valamint három asztal, melyeken természetes és újrahasznosítható anyagokból készített kézműves alkotások lesznek láthatók, lesz könyvjelzőkészítés, friss virágkoszorú, rafia, szalvétatechnika és kulcstartó pompom. Nagy hangsúlyt helyeznek a személyes környezetvédelmi lehetőségekre is, az egyik asztalnál beszélgetésre invitálnak, illetve ugyanitt lesz ökolábnyom-számolás és a háztartási cikkek fogyasztásának méréséről tudakozódhatunk. Egész nap lesz lehetőség beszélgetésre környezetvédelmi témákban, valamint teázásra, újrahasznosított anyagokból barkácsolásra. Kapcsolódó előadások: 10:00 - Bácskai Zoltán: Fenntartható életmód 15:00 - Czagány Gábor: Fair Trade A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.