Csütörtök: Francia Filmnapok és Gettó milliomos a moziban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei többszörös Oscar-díjas Gettó milliomos csütörtöktől látható a Belvárosi Moziban, és ugyanott este elkezdődnek az egy hétig tartó Francia Filmnapok. Két színielőadást is ajánlunk csütörtök estére, délután is változatos programokra várják az érdeklődőket: lesz hagyományőrzés a születéstől az elmúlásig és megtudhatjuk, vajon tényleg a hunok-e a magyarok ősei? Egy beszélgetésből megtudhatjuk, miért nincs foci, ha helyzet viszont van, és a Gödörben várja vendégeit a Tappancs Állatvédő Alapítvány cica-ügyben. Este táncházba várnak mindenkit az Alsóvárosi Kultúrházba, a Millenniumi Kávéházban a Molnár Dixieland Band játszik, és egyéb jó bulikat is ajánlunk csütörtök estére.

Színielőadások

A Petőfi-telepi Művelődési Házban csütörtökön 19 órakor Presser Gábor – Fejes Endre: Jó estét nyár, jó estét szerelem! A Kelemen László Színitanoda előadása. Rendező: Toronykői Attila.

A Reökben csütörtökön 19 órakor ArtStab est: Monty Phyton – Repülő cirkusz az „Öthalmia” színjátszókör előadásában, Varga Norbert rendezésében. Szereplők: Szabó Mária, Kocsis András, Nógrádi Gergely, Varga Ádám, Szabó Szilárd, Varga Norbert. Jegyár: 400 Ft.

Hagyományőrzés – Születéstől az elmúlásig

Csütörtökön 17 órakor a Bibliotékában (Kálvária sgt.14.) a Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör: Hagyományőrzés – Születéstől az elmúlásig című előadássorozatának VI. részét hallhatjuk. Előadó: Kothencz Kálmán, karvezető. Háziasszony: Tokodiné Kun Zsuzsanna, egyesületi elnök. Közreműködnek: a Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör, Kothencz Kálmán (ének, citera), Laudiszné Katika, Mészárosné, Jakus Vilmosné. A korlátozott hely miatt kérik bejelentkezni. Elérhetőség: Laucsek Andrásné, a 06/ 70/316 78 17, vagy az esti órákban 62/ 640 259 telefonon.

A hunok a magyarság ősei?

Csütörtökön 18 órakor a SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) Legújabb eredmények a magyarság őshazája kutatásban: A hunok a magyarság ősei? Vendég: Magyar Kálmán archeológus-történész, a Magyar Nemzeti Történelmi Társaság elnöke. Házigazda: v. Szilágyi Árpád a Magyar Kultúra Lovagja.

Foci nincs, helyzet van

A Klub Nextben (Tisza Lajos krt.63.sz.) csütörtökön 16 órakor Foci nincs, helyzet van címmel tartanak előadást. Előadók és beszélgetőtársak: Baghy Dezsőné és Lajkó Lajos, nyugdíjas pedagógusok. Háziasszony: Szekeres Kató.

Tappancs a Gödörben

A Gödör étteremben csütörtökön 17 órakor (Tisza Lajos krt. 103.) beszélgetés: Kóbor macskák Szegeden és helyük az állatvédelemben. A téma: Állatok mentése Szegeden és környékén, az állattartók, az állatbarátok és az állatot nem tartó lakosok békés együttélése, mint közös cél. Rendező: a Tappancs Állatvédő Alapítvány. További információk a www.tappancs.szeged.hu oldalon.

Csütörtöki moziműsorok – új filmek!

A Grand Caféban csütörtökön:
16 órakor: Juhász Gyula Filmklub: A fény ösvényei – magyar film, rendező: Mispál Attila.
19 órakor: A látogató (The Visitor) – feliratos amerikai film, rendező: Thomas McCarthy.
21 órakor: Vicky Cristina Barcelona – amerikai-spanyol vígjáték, rendező: Woody Allen.

A Belvárosi Mozi csütörtöki műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:

14, 16 és 18 órától: Szörnyek az űrlények ellen 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Conrad Vernon, Rob Letterman.
20 órától: 13. Francia Filmnapok: Isten hozott az isten háta mögött! (Bienvenue chez les Ch’tis) – színes, feliratos vígjáték, rendezte: Dany Boon. A tartalomból: Philippe Abrams egy kedves, dél-franciaországi posta alkalmazottja. Felesége, Julie egy idő óta rosszkedvű, és úgy gondolja, egy riviérai állomáshely jót tenne kedélyének. Férje mindent elkövet, hogy teljesítse felesége kérését, de egy ostobaság miatt nem délre, hanem a távoli északra helyezik. Philippe rettenetesen elkeseredik, ám hamar bebizonyosodik, hogy az északkal kapcsolatos összes előítélete helytelen, és Bergues, új állomáshelye egyáltalán nem hasonlít a pokolhoz…

A Balázs Béla teremben:
16 órakor, 18.15-kor és 20.30-kor: Gettó milliomos – színes, feliratos angol-amerikai dráma. Rendező: Danny Boyle. A filmről: Eljön az igazság pillanata India legnépszerűbb televíziós vetélkedője, a Legyen Ön is milliomos! forgatásán. A stúdióban ülő közönség és a rá világító reflektorok előtt a tizennyolc éves, gettóból származó Jamal Maliknak válaszolnia kell az utolsó kérdésre, ami még elválasztja őt a húszmillió rúpiás főnyereménytől. Miután kialszanak a fények és véget ér a show, a rendőrség várja odakint a fiút, mert egyszerűen nem hiszik el neki, hogyan tudhatta a választ az eddigi kérdésekre, ezért csalással vádolják. Egyenként mennek át vele a kérdéseken, és próbálják kideríteni, miképp tudta rájuk a választ. Jamal meséje során kibontakozik előttünk az élettörténete, ami a modern India története is lehetne egyben.  Vajon meg tudja győzni a nyomozót az igazáról, és visszaengedi őt a férfi válaszolni az utolsó kérdésre? Az idei Oscar-díjas Gettó milliomos egy lélegzetelállítóan izgalmas dráma, és az év egyik legünnepeltebb alkotása.

A Csőke József teremben:
16.15-kor  Papírrepülők – színes, magyar játékfilm. Rendező: Szabó Simon.
18.30- kor: Gettó milliomos – színes, feliratos angol-amerikai dráma. Rendező: Danny Boyle.
20:45-kor: Őrült Szentivánéj – színes feliratos lett-angol-osztrák-orosz film. Rendezte: Alexander Hahn. A filmről: Szent Iván éjszakája (Janu Nakts) egy tradicionális lett ünnepség, amelyen a család és a barátok találkoznak, örömtüzet gyújtanak, rostélyost készítenek, iszogatnak és jól érzik magukat. A legenda szerint a szerelmeseknek – és azoknak, akik szerelembe szeretnének esni – “mágikus páfrányokat” kell keresniük ezen az éjszakán. Vajon sikerrel járhat-e a szerelem utáni keresgélés? A film több apróbb történetből épül fel, szinte mindegyikben ezt a kérdést boncolgatja. A választ a feledhetetlen és humoros befejezés adja.

Csütörtök esti bulik – táncház, dixie és egyebek…

Az Alsóvárosi Kultúrházban csütörtökön 20 órakor Táncház. Zenélnek: Patyi Zoltán és barátai. Belépő: 500 Ft/fő.
A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 20 órakor a Molnár Dixieland Band játszik.
A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor Észhelyzet Patkós doktorral.
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) csütörtökön este Rádió+ Lounge Bar – a legnagyobb lounge és chill out zenék válogatása. Fellép: Száraz Ferenc.
Az M-Klubban (Roosevelt tér 5.) csütörtök este Szomjas csütörtök, Latin, R’N’B est.
A Caffe Cuba-ban (Ady tér 2.) csütörtök este Chill out mixek. Asztalfoglalás: 62/325-324.
A Garaboncziás Borozóban (Kálvária sgt. 9-11.) csütörtök este Kelta est.

Előző sztori

A kenderfonó a soros – Folytatódó várospusztítás Szegeden

Következő sztori

Baja Ferenc: szükség lenne a digitális közmű kiépítésére