Gazdaság

Az NVT 700 új munkahely létrehozását támogatta

Az NVT 700 új munkahely létrehozását támogatta

2009. április 1., szerda
Az NVT 700 új munkahely létrehozását támogatta

Jóváhagyta a Magyar Posta Zrt. munkahelyteremtő beruházását a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT), ennek alapján a posta plusz 700 dolgozónak tud munkát biztosítani - közölte az NVT kommunikációs ügynöksége szerdán. Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy postakorszerűsítési és felújítási munkálatokról van szó, a 700 új munkahely így az építőiparban jelentkezik.

Az NVT jóváhagyta a Magyar Posta Zrt. 2009. évi üzleti tervének módosítását, ezzel lehetővé vált a 2,2 milliárd forint értékű beruházás és 200 millió forint értékű előrehozott karbantartás megvalósítása, amelyek 700 új munkahelyet jelentenek, megközelítőleg egy évig.

Tomecskó Tamás

ismertetése szerint a beruházással nagy forgalmú postákat alakítanak nyitott pultossá a fővárosban és a nagyobb városokban. Több tucat posta újulhat így meg - tette hozzá. Az előrehozott karbantartást illetően pedig azt mondta: elsősorban 2011-2013-ban tervezett korszerűsítéseket végeznek el még az idén, példaként említette a makói és az aszódi posták felújítását.

Szűts Ildikó

, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója januárban azt mondta, hogy a 2008-as, várható 195 milliárd forint bevétellel szemben 201 milliárd forint bevételt vár 2009-ben, míg az üzleti nyereség a tavalyi 4,8 milliárd forinthoz hasonló nagyságrendű lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.